Un articol briliant

14
Hara-kiri pentru premier. Cursul scurt.
M-am săturat de Boc-san. Prea ne tratează cu acelaşi proverb japonez: Ryouyaku kuchi ni nigashi (un medicament bun e amar). O tot face pe isha (doctorul). Uită că saru mo ki kara ochiru (până şi maimuţele cad din pom). Deşi, la cât a rezistat cu coasa în mână, e mai degrabă genul nana korobi ya oki (cade de şapte ori şi se ridică de opt). Talentul lui şi al echipei lui e – vorba japonezilor – să privească focul de pe celălalt mal al râului. Nu-I pot ierta însă că a stricat ceremonialul ceaiului – pensionarii îl dau pe gât ca să le taie foamea. Nu se face. Păcat.
Boc-san ascultă de Jeffrey Franks-sama ca un samurai de shogunul său. Ce-o să facă însă, când înaltului funcţionar al Băncii Mondiale i se va încheia mandatul? Hara-kiri!
Lelia Munteanu

14 comentarii

 1. Ziarul “Gandul” a fost fondat de Cristian Tudor Popescu in mai 2005, alaturi de o echipa de jurnalisti, printre care Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac, care parasisera in prealabil redactia “Adevarul”, in urma unui conflict cu Ana Maria Tinu. ACUM: adrian ursu e ,,mare” comentator la realitatea, cu bogdan chirieac ne-am lamurit, cum umbla cu santajul, iar cristian popescu-acest gica contra al spatiului romanesc- ramane de neclintit desi totul curge. Inainte de a va lasa pe voi sa ghiciti cine decide politica editoriala a ziarului ,,Gandul” o sa reamintesc ca hara-kiri nu-si facea oricine, doar samuraii…Se povesteste ca, intr-o zi, un om bine intentionat (nota lui mike:in nici un caz ziarist) i-ar fi atras atentia unui samurai ca o insecta parazita se urca pe spatele sau. Omul a fost taiat pe loc in doua. Motivul consta in ideea ca parazitele traiesc pe animale, iar un samurai nu poate fi asemuit cu un animal. Mda…

  • “… un ziarist i-a atras atentia poporului ca un parazit (pdl) se urca pe spatele sau. ziaristul a fost taiat pe loc in doua. motivul consta in ideea ca pedelistii traiesc pe spinarea animalelor, iar poporul nu poate fi asemuit animalelor”. mda…

 2. Ziaristul n-a fost taiat in doua, el cere hara-kiri cuiva despre care arata, prin exprimare, ca nu-i samurai. Ziaristu-i atat cat poate fi la stapanul sau,.

  • nu ziaristul conduce tara, ci boc (sa zicem). iluzia ca boc si-ar putea face vreodata hara-kiri e dasarta – pentru asta i-ar trebui taman ce-i lipseste mai tare: onoarea. e o carpa si nici macar nu se straduieste sa o ascunda.

 3. Repede, repede, da-mi niste nume de psd-isti onorabile, posesori de onoare, ha, ha, ha! Ma multumesc si cu niste pnl-isti, nu sunt mofturos! Dar mai bine decat sa ne injuram conducatorii vremelnici, ca mai apoi sa-i regretam (martora-i ISTORIA) n-ar fi bine sa muncim ca japonezii?

 4. Pt. mike

  Ti-as da eu cateva nume de parlamentari PSD-isti (oare onorabili?) care au demisionat din acest partid si s-au inrolat, unde crezi?, tocmai la PDL! Sunt exemple si din PNL. Dar nu o sa fac efortul de a le cauta numele pe internet, nu merita efortul. Dar tie sigur iti va face placere sa afli numele lor, persoane devenite subit respectabile (in viziunea ta) daca au ales partidul pe care-l adulezi atata…

 5. George, si eu pot sa-ti dau nume de parlamentari pd-l-isti (doi senatori de PH) de pilda, care au demisionat din pd-l, trecand la psd; stai potolit! De unde ai tras concluzia ca aia care au schimbat barca devin subit respectabili in viziunea mea? Mai multa logiga nu ti-ar strica! Ghiurghiuliule, ce te-au mai invatat aia de pa psd, in afara de a scrie mascari?

 6. mike, ti-au marit iar astia salariu?

  scrie si tu un comentariu neutru, la obiect daca tot scrii, daca nu, fa-ti un blog si lasa-ne. ce vrei sa ne demonstrezi, ca ai tai sunt mai buni? esti pe post de “realitatea si antenele” in presa scrisa?

  lasa-ne…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.