Un asistent de pe ambulanță şi un instrumentist de la Doina Bărăganului au fost depistaţi cu tuberculoză

0


uuuu

Atenţie la TBC: un asistent de pe salvare şi un instrumentist de la Ansamblul Doina Bărăganului au fost depistaţi cu tuberculoză! Cazurile au impus testarea tuturor angajaţilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi a membrilor ansamblului folcloric. Rezultatele radiografiilor pulmonare ale colegilor celor doi sunt bune, în timp ce aceştia se află internaţi la spitalul din Călăraşi.
Rând pe rând, cei peste 100 de salariaţi ai Ambulanţei Slobozia şi-au făcut radiografii pulmonare pentru a elimina orice suspiciune privind existenţa bolii. Purtătorul de cuvânt al staţiei, Eugen Stan, precizează că mai sunt ambulanţieri care urmează să-şi facă analizele:

Măsuri preventive şi-au luat şi instrumentiştii ansamblului Doina Bărăganului:

Medicul specialist Mădălina Baltă spune că în perioada sărbătorilor au fost depistate 6 cazuri noi de TBC, ceea ce înseamnă foarte mult, iar principala cauză este surmenajul:

Tuberculoza este catalogată ca boala sărăciei, dar printre ultimii pacienţi se numără şi persoane cu un statut social ridicat, ceea ce actualizează cauzele evoluţiei TBC-ului cu stresul personal şi de la locul de muncă. Specialiştii apreciază că boala se poate lua mai greu direct de la contact pentru că una dintre condiţiile ca bacilul să se transmită de la o persoană bolnavă la una sănătoasă este ca acestea să stea împreună cel puţin 4 ore într-o încăpere total izolată, neaierisită şi fără lumină naturală.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.