Un bărbat va sta la închisoare pentru uciderea unui câine

0

Un bărbat din Tulcea a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a ucis cu sălbăticie un câine care nu prezenta niciun pericol.
Judecătoria Tulcea a dispus condamnarea bărbatului la o pedeapsă de șase luni închisoare cu executare în regim de detenție pentru uciderea unui câine prin lovirea în mod repetat cu un cuțit. Cruzimea de care a dat dovadă inculpatul, a determinat instanța să aprecieze că singura pedeapsă aptă de a-și atinge scopul este cea privativă de libertate.
„Este incontestabil faptul că, inculpatul s-a manifestat cu cruzime asupra câinelui care nu prezenta nicio amenințare, lovindu-l în mod repetat cu un cuțit, în scopul vădit de a-l ucide.
În aceste condiții, având în vedere circumstanțele săvârșirii infracțiunii, persoana inculpatului și pentru ca pedeapsa să-și atingă scopul punitiv și represiv – se va dispune condamnarea acestuia la o pedeapsă de 6 luni închisoare.
Nu în ultimul rând s-a avut în vedere și scopul prevenirii săvârșirii de noi infracțiuni atât în ceea ce-l privește pe inculpat cât și în privința celorlalți destinatari ai legii penale.
În temeiul art.60 Cod penal, se va dispune executarea pedepsei în regim de detenție.

sursa: evz.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.