Un elev din Ion Ghica merge zilnic 16 Km pe jos pentru a urma cursurile unei şcoli profesionale şi a învăţa o meserie, la oraş

0

20160323_123128

În ciuda lipsurilor materiale şi a imposibilităţii de a plăti un abonament lunar, băiatul este hotărât să urmeze şi liceul, chiar dacă iarna, primăvara şi toamna parcurgerea distanţei se face în condiţii vitrege, de vreme rea. Conform normelor în vigoare, statul decontează doar 30% din valoarea abonamentului pentru transportul şcolar, ceea ce îi determină pe mulţi dintre elevii care se află în situaţii similare să abandoneze şcoala.

George este clasa a X a şi se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 5 pentru ca să fie sigur că la 8 este în sala de clasă.
Dirigintele elevului este foarte mândru de el, mai ales că la practică este cel mai bun din clasă.
Conducerea Liceului Tehnologic Înălţarea Domnului, din Slobozia, apreciază efortul elevului şi chiar a încercat să-l susţină prin cumpărarea unei biciclete. Din păcate soluţia s-a dovedit periculoasă pe timpul iernii, când George a avut un accident.
În judeţ sunt mai mulţi elevi care nu-şi permit să suporte contravaloarea unui abonament de transport la şcoală, iar acesta este unul dintre motivele principale pentru care abandonează cursurile, confirmă inspectorul general şcolar Luminiţa Barcari. În luna ianuarie, Inspectoratul Şcolar Ialomiţa a decontat parţial abonamentul pentru 2.800 de elevi navetişti, însă la sfârşitul semestrului I, 51 de liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a au fost exmatriculaţi, iar 450 au notele scăzute la purtare sub 7 din cauza absenţelor şcolare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.