Un legumicultor din Ialomiţa aprovizionează cu salată, roşii, pepeni şi ţelină trei mari reţele de magazine din ţară

0

20160406_155549

Un legumicultor din Ialomiţa aprovizionează cu salată, roşii, pepeni şi ţelină trei mari reţele de magazine din ţară, iar de la anul intenţionează să colecteze toată producţia din vestul judeţului pentru export. Vremea din ce în ce mai caldă i-a obligat să renunţe la culturile de primăvară de broccoli şi varză chinezească, pe care le-a înlocuit însă cu sfeclă roşie şi fenicul, două rădăcinoase foarte căutate pe piaţă. Îngrijorarea este acum faţă de diferenţele mari de temperatură, de la zi la noapte, care afectează răsadurile.

Mii de fire de legume sunt răsădite acum din solarii în cuburi, pentru ca peste trei săptămâni toate să fie plantate în câmp. Această industrie este asigurată cu rudele de familia Cristea din Roşiori, Ialomiţa.
Valentin Cristea este horticultor şi are grijă să diversifice permanent culturile, pentru a livra pe piaţă ceea ce se aduce din import. Dar, deşi producţia autohtonă este mai cerută în supermarket-uri, preţul de achiziţie este mai mic pentru marfa românească.
Printre încercările de anul acesta se numără şi fructele de kiwi. Câţiva lăstari au fost plantaţi chiar în faţa casei şi sunt ţinuţi sub observaţie pentru a se reuşi aclimatizarea în bune condiţii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.