„Un ouţ pentru un bănuţ”: 36 de copii din Slobozia Nouă s-au înoit cu hăinuţe din fondurile strânse la licitaţia de ornamente pentru masa de Paşti

0

„Un ouţ pentru un bănuţ”: 36 de copii din Slobozia Nouă s-au înoit cu hăinuţe din fondurile strânse la licitaţia de ornamente pentru masa de Paşti.
Campania este organizată pentru al doisprezecelea an consecutiv de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa Piticot şi Şcoala Sf. Andrei, iar banii strânşi din vânzarea obiectelor lucrate au fost împărţiţi în mod egal şi înmânaţi beneficiarilor. Asistaţi de părinţi, aceştia şi-au ales singuri hăinuţele şi apoi au predat bonul prin care au făcut dovada cheltuirii sumelor primite. Conform tradiţiei, copiii vor merge la biserică în haine noi, pe care după aceea le vor purta cu grijă la şcoală.
„Să dăruim copiilor bucuria Învierii” este campania prin care Protopopiatul Slobozia ajută la înnoirea cu hăinuţe a copiilor aflaţi în evidenţele biroului de asistenţă socială. Coordonatorul programului, Anastasia Pătraşcu, precizează că la licitaţie şi din donaţii s-au strâns 3.700 lei: „Facem o bucurie unor copii beneficiari ai serviciilor noastre. Ei îşi vor cumpăra, conform tradiţiei, hăinuţe noi, pe care le vor îmbrăca şi cu care vor merge să se împărtăşească în noaptea de Înviere”.
Campania se adresează copiilor aflaţi în situaţii speciale, cum sunt cei crescuţi de Ionica Vasile: „Trei copii am în grijă, dar nu sunt ai mei. Au fost abandonaţi de mamă, iar eu îi cresc. Acum, la cumpărături, am şase în supraveghere, că nu au putut toţi părinţii să vină cu ei.”
În majoritate, fetiţele şi-au cumpărat pantofiori, iar băieţii adidaşi. Dintre toţi, Alisia de 6 anişori, şi-a dorit o rochiţă, săndăluţe şi o bentiţă.
Mereu alături de copii, la cumpărături, se află şi doamna învăţătoare, Fănica Damian: „Îi cunosc foarte bine. Sunt copii deosebiţi, frumoşi, care muncesc şi vor să vină la şcoală, dar situaţia financiară a familiilor lor este destul de precară, sau mai dificilă. Bucuria lor este foarte mare. Şi noi când eram copii aşteptam cu nerăbdare Paştele şi vreau să vă spun că, la celelalte serii, le purtau cât le veneau lor, iar apoi le dădeau altor copii într-o stare foarte bună. Aşa că, mulţumim din inimă!”
Tot pentru familiile acestor copii se face şi o colectă de ouă şi cozonaci, precizează părintele protopop Ionuţ Butu: „La sediul nostru se strâng produse de la toate bisericile din Protopopiatul Slobozia pe care le vom dărui în Sâmbăta Mare, înmulţind bucuria Învierii.”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.