Un sfert din populaţia judeţului va primi ajutoare alimentare in această iarnă

1

tztztztzz

Criteriile de acordare a ajutoarelor alimentare prin programul european de susţinere a persoanelor cu posibilităţi materiale reduse au fost extinse!
La categoriile de beneficiari au fost adăugaţi şi cetăţenii fără venituri, iar demersul aparţine Instituţiei Prefectului judeţului Ialomiţa. În această perioadă, Primăriile identifica localnicii omişi de vechile prevederi şi vor face anchete sociale în baza cărora noii beneficiari vor fi incluşi în program.
Principalele vizate de noile prevederi sunt persoanele care au ieşit din şomaj, fără a-şi găsi o slujbă. Conform criteriilor anterioare şomerii primau produse aleminetare, mai puţin cei care ieşeau din plata indemniţaţiei pentru că nu erau prevăzuţi în programul de sprijin.
Cum aceştia mai apar în evidenţe doar dacă merg periodic să declară că sunt în căutarea unui loc de muncă, autorităţile locale urmează să stabilească la nivelul fiecărei localităţi numărul celor fără venituri.
Cert este că anul trecut au beneficiat de ajutoare alimentare peste 47.000 de ialomiţeni, aproape dublu faţă de 2011.
În Ialomiţa, modificarea şi completarea programului operaţional de ajutorare a persoanelor defavorizate vor creşte numărul beneficiarilor la 25% din totalul populaţiei judeţului. Prefectul Gigi Petre precizează că persoanele fără venituri vor fi identificate la nivelul localităţilor pentru completarea bazelor de date.


După definitivarea listelor la nivelul judeţelor, datele vor fi transmise la ministerul fondurilor europene pentru centralizare şi organizarea licitaţiilor privind achiziţia produselor.
Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.