Un şofer de microbuz reclamă comportamentul abuziv al unui poliţist de la Postul Amara, iar în urma imobilizării forţate la care a fost supus s-a ales cu piciorul drept în ghips, de la gleznă până la şold. Bărbatul, şofer de 30 de ani, spune că în două luni de când s-a angajat la firma de transport public local a fost oprit de trei ori de acelaşi poliţist şi cum de fiecare dată a primit amendă a refuzat să se mai legitimeze. Alexandru Oprea menţionează că era singur în maşină şi a oprit în intersecţie, a coborât să cumpere fructe, iar la întoarcere a fost somat să se legitimeze. „De ce domnule, ce am făcut? Actele erau în maşină… M-a luat de la 6 metri distanţă, autoritar, să-i dau actele. I-am spus că, deocamdată, sunt pieton şi să mă lase să mă urc în maşină. Chiar l-am întrebat dacă are ceva cu mine. El mi-a spus să merg la post ca să mă identifice. Am refuzat, că doar ce făcusem? Spărsesem vreun bancomat, omorâsem pe cineva?! Mi-a pus o cătuşă şi m-am opus. Mi-a întors mâna la spate, a chemat jandarmul să mă imobilizeze, m-a pus cu capul pe capotă şi când m-a împins cu toată forţa în maşină s-a proptit cu genunchiul în piciorul meu. Brusc am simţit o căldură şi apoi am căzut din picioare.” Şoferul spune că a fost acuzat că se preface şi a fost urcat ca un sac de cartofi pe bancheta din spate. La postul de poliţie jandarmul l-a atenţionat pe agent că nu e glumă, iar acesta a sunat la 112. Imediat a reacţionat şi la doleanţa şoferului care l-a avertizat că maşina a rămas descuiată cu banii şi biletele la discreţia oricui. L-au târât din nou în maşina de poliţie şi au plecat în trombă la microbuz, de unde s-au întors „ca vântul” la Post unde trebuia să ajungă Ambulanţa. Echipajul de prim ajutor l-a luat pe conducătorul auto din maşina poliţiei, direct pe targă, şi l-a transportat la spital. Toate s-au întâmplat în seara zilei de 1 martie. Conform inspectorului şef al IJP Ialomiţa, Viorel Ştefu, poliţistul a acţionat corect: ”Agentul are fotografii de la faţa locului şi se vede clar cum maşina era parcată neregulamentar. Deci şoferul încălcase o regulă de circulaţie. Dar o echipă de poliţişti, printre care şi de la Biroul de control intern cercetează circumstanţele incidentului şi s-a întocmit un dosar penal care a fost transmis la Parchet.”
Patronul firmei de transport local, Nicu Pericli, susţine însă că agentul de poliţie implicat îi vânează pe şoferii de microbuz. Mai mult, spune acesta, fiica lui a fost verificată de agentul Taraş, iar la înapoierea actelor i-a spus că dacă îi mai urmăreşte pe şoferii de taxi o să rămână fără permis: „Primim zeci de amenzi, dar reclamaţiile noastre faţă de transportul ilegal de călători pe care îl fac taximetriştii sunt ignorate de domnul poliţist. Că are ceva cu firma noastră se vede din numărul de amenzi. E regulă: cum depunem noi o reclamaţie, cum ne amendează el.”
La câteva zile de la incident, dosarul a ajuns la Parchetul local Slobozia şi va fi preluat de cel judeţean, precizează procurorul Oana Valeria Chiriţă: „La data de 2.03 2016 a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prevăzută de articolul 296, alin 2 cod penal, în baza unui ordin intern emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul va fi înaintat în vederea preluării Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa”. Dacă va fi găsit vinovat, agentul de poliţie este pasibil de o pedeapsă maximă de 8 luni de închisoare sau amendă penală. Şoferul rănit a primit 14 zile de îngrijiri medicale.