Un tânar din Sudiți a fost omorât în Spania

0

Un tânar din Sudiți, județul Ialomița, a fost omorât în localitatea La Cabrera, Madrid, după ce atacatorii i-au aplicat câteva lovituri fatale, zdrobindu-i craniul.

În noaptea zilei de 10 septembrie, în jurul orelor 01.35, un tânăr de naţionalitate română stătea pe o bancă din localitatea La Cabrera, bând o bere alături de fostul său coleg de muncă, Florin Dumitrache (36 de ani), paralizat după ce căzuse de pe o schelă.

Românul a fost atacat de un grup de cinci bărbaţi tineri, care i s-au adresat cu „Hei, scoală-te!” şi „Român de rahat, o să-ţi dăm foc!”  – potrivit ziarului “El Mundo”. Nu i-au dat foc, însă l-au bătut şi i-au zdrobit craniul, omorându-l pe loc.

Gigi Muşat (33 de ani), era originar din Sudiți, județul Ialomița, şi singura sa vină a fost să stea pe o bancă dintr-o piaţă a localităţii madrilene La Cabrera, unde şi-a şi găsit sfârşitul. Tânărul nu era căsătorit, iar în Spania, alături de el, trăiau fratele și soția acestuia.

Cei cinci tineri care l-au atacat se pare că nu s-au lăsat intimidaţi de statura sa, cerându-i să se ridice şi ameninţându-l că îi vor da foc. Au început să îl lovească până ce l-au trântit pe jos, dându-i cu picioarele în cap până ce i-au zdrobit craniul.

“Nu ştiu cum a fost posibil aşa ceva, şi cum i s-a putut întâmpla tocmai fratelui meu. Era un om iubit de toată lumea, avea prieteni peste tot. Vecinii spanioli vin şi ne spun cât de rău le pare pentru ce s-a întâmplat. Noi nu avem bani să îi repatriem cadavrul. Soţia mea s-a împrumutat, de la muncă, cu 3.000 de euro, ca să îl putem ţine la tanatoriu. Nu ştiu cum o sa ne descurcăm“, spune Costel Muşat (31 de ani), fratele victimei.

Pe numele familiei a fost deschis un cont bancar unde se pot depune donaţii pentru a ajuta la repatrierea trupului neînsufleţit:  2038 2896 2030 0619 7072 Caja Madrid.

Adelina Ghermanwww.adevarul.es

foto: Liliana Prosa

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.