„Un viitor sustenabil cu și pentru tineri” – O invitație adresată liceenilor de a da curs propriilor viziuni legate de dezvoltarea durabilă

0

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului a organizat ieri, la Palatul Victoria, evenimentul ,,Un viitor sustenabil cu și pentru tineri’’, acțiune înscrisă în campania de informare și conștientizare adresată elevilor.
Principalul obiectiv al întâlnirii l-a reprezentat diseminarea informațiilor privind dezvoltarea durabilă, conștientizarea importanței obiectivelor de dezvoltare durabilă și mobilizarea profesorilor, ca împreună cu tinerii liceeni să devină mesageri ai dezvoltării durabile în instituțiile în care activează/studiază.
Criteriile de selecție a celor 10 licee din București au fost realizate exclusiv pe baza unor date furnizate de Inspectoratul Școlar București, privind rezultatele obținute la olimpiade, examen de bacalaureat și alte competiții relevante, în anul școlar 2016-2017.
Astfel, a fost desemnat un elev reprezentant al fiecărui liceu să susțină, în prezența audienței din sală și a membrilor juriului, un eseu complex legat de viziunea și paradigma dezvoltării durabile din perspectiva elevilor. Au fost prezentate teme legate de percepția, cunoașterea, conștientizarea și acțiunea tinerilor în dezvoltarea durabilă, sănătatea tinerilor, comportamentul și educația generațiilor de elevi trecute, actuale și viitoare sau mecanisme de implementare a obiectivelor dezvoltării durabile.
Evenimentul a fost prezidat de Laszlo Borbely, Consilier de Stat și Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, care a ținut să precizeze: ,,sunt plăcut impresionat de creativitatea, expansivitatea și inteligența acestor tineri. Pe tot parcursul prezentărilor, ascultând lucrările bine structurate, concis expuse și liber gândite, mi-am întărit încă o dată convingerea că viitorul dezvoltării durabile va fi marcat de succes. ,,Agenda 2030 începe acum’’, iar tinerii prezenți astăzi, în anul 2030, vor avea vârsta de 30 de ani și sunt cei care vor continua munca pe care noi, în acest departament, am început-o’’.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.