Unde scuipă Vodă, sărută Ţara

6

foto: basarica.wordpress.ro

Cei mai bătrâni, aşa ca mine, îşi amintesc, poate, de povestirea lui Ion Creangă, Moş Ion Roată şi Cuza Vodă. Pentru cine nu-şi aminteşte, pe scurt e cam aşa:  Moş Ion Roată, un gospodar vrednic, ales în Divanul Moldovei (parlament, cum ar veni), a fost umilit de un boier, care “l-a scuipat drept în obraz, de față cu slugile sale și cu alți oameni ce se aflau atunci la curte, încât am crezut că a căzut cerul pe mine de rușine!”. La o adunare i-a ţinut calea lui Vodă Cuza şi s-a plâns de batjocura îndurată:

“- Cu rușinea ce mi-a făcut, cum rămâne, măria-ta?

 – Cu rușinea, iaca așa rămâne, moș Ioane, zise Cuza-vodă, sărutându-l pe un obraz și pe altul, în fața mulțimii adunate acolo. Du-te și spune sătenilor dumitale, moș Ioane, că, pe unde te-a scuipat boierul, te-a sărutat domnitorul țării și ți-a șters rușinea”.

Dragii mei, ce a facut Băse zilele astea cu Raed Arafat, mă umple de silă. Distanţa dintre Vodă Cuza şi Vodă Base e atât de mare, încât stai şi te întrebi dacă aparţin aceleiaşi naţii, şi dacă da, cât de mult s-a alterat fiinţa neamului dacă s-a ajuns ca un palestinian (mai român decât mulţi dintre noi) sa fie umilit de Vodă pentru că vrea să facă treabă în ţara asta, dar, iaca poznă, stă de-a curmezişul intereselor “oamenilor preşedintelui”.

Nu dezvolt cine este şi ce a făcut Raed Arafat; ştie toată lumea cine e (şi ce a făcut) Băse.

later edit: mamă, ce greţos e Ciuhodaru!!!

12 ianuarie edit: ha-ha-ha! deja l-au demis pe ciuhodaru! dupa nici 2 zile de la numire!

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

6 comentarii

 1. Din punctul meu de vedere faptul in sine (demiterea / determinarea demisionarii) nu ma mira – in Romania nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
  Caracterul jegos si tupeul nemarginit al lui Basescu a mai fost o data demonstrat de limbajul golanesc “Dacă nu găseşte înţelegere, poate şi are alt punct de vedere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici ghicitoarea mea”.

  Cu alte cuvinte: ciocul mic altfel te dau afara – sau – Cine nu-i cu noi e impotriva noastra!

  PS: In ceea ce priveste neacceptarea comentariilor de la “anonimi” cand va fi GI operator al datelor cu caracter personal – cu mare placere. Pana atunci desi il cunosc bine si pe Floreanu si pe Admin nu am chef sa ma trezesc cu tone de spam sau mai grav datele mele sa ajunga cine stie pe mana cui.

 2. Ceea ce s-a intamplat cu Arafat, s-a intamplat in multe cazuri. Toti cei cocotati in functii sunt niste idioti care stiu doar sa faca pe plac unui situat si mai sus. Sunt construiti dupa acelasi calapod: incompetenti, impostori si delationisti.

 3. @mike

  inima ne este alaturi de dr. Arafat, capul ar vrea in mecla lu’ Basescu
  trist este ca nici opozitia nu realizeaza ce dezastru ne asteapta in domeniul sanatatii

 4. @mike – Mare dreptate ai – e de preferat sa gandim cu capul si sa observam ca articolul face referire la gestul lui Basescu fata de Arafat. Nu despre proiectul noii legi a sanatatii sau despre actuala lege.

 5. toopeu, adica Arafat este Mos Ion Roata (din Nablus)? Nu cred. Vedeti ca are Cartianu un editorial interesant despre situatie. Bine ca am scapat de ciuhodaru!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.