Unirea învinge Sevilla şi e calificată în primăvara europeană!

0

Unirea continuă să facă istorie, confirmând ieri că e unul dintre puţinele lucruri bune produse de fotbalul românesc în ultimii ani. După 1-0 cu Sevilla, gol Dragutinovic în proprie poartă, trupa lui Petrescu şi-a asigurat prezenţa în primăvara Europa League, având şanse şi la o calificare în optimile Champions League.

Teribil trebuie să fi fost meciul tur al Unirii cu Sevilla pentru jucătorii lui Dan Petrescu. Ar fi singura explicaţie pentru fotbalul precaut de aseară al campioanei, când Sevilla a venit în Ghencea cu gândul la un fotbal simplu, disciplinat şi fără excese.

La doi paşi de a se încorona drept cea mai frumoasă ciudăţenie din istoria fotbalului românesc cu o calificare în primăvara Champions League, Unirea a început tare, cu un gol marcat în minutul doi de Brandan şi anulat de faimosul Ovrebo pe motiv de ofsaid. Reacţia Sevillei a venit, însă s-a dilatat pe parcursul primelor 20 de minute, când Kanoute (8) şi Negredo (19) au lovit bara, iar Capel a dat emoţii apărării de cinci oameni a Unirii.

În zodia autogolului

Dominată silenţios de spanioli, cu zvâcniri rare ale lui Bilaşco, Aposol şi Frunză, oamenii lui Petrescu şi-au adus aminte de meciul de la Glasgow, când două autogoluri au contribuit la prima victorie în Ligă. În ultimul minut al primei reprize, Dragutinovic a marcat în proprie poartă la o lovitură liberă a lui Brandan, oferindu-i Unirii primele momente în care conduce într-un meci de Champions League.

Varga, aproape erou

Golul a schimbat doar intensitatea meciului. Sevilla a păstrat posesia de 70%, a împins jocul spre poarta lui Arlauskis, începând să semene tot mai mult cu echipa care a învins fără emoţii în meciul tur. La fel, replicile Uniri au fost ceva mai clare, iar Varga a ratat în minutele 55 şi 62 din careul lui Javi Varas. Intrat în a doua repriză, Tibi Bălan s-a alăturat efortului ofensiv, însă mingea centrată aproape perfect în minutul 69 a trecut agonizant prin faţa porţii spaniole. Oricum, s-a terminat cu un perfect 1-0 care duce Urziceniul în braţele fericirii. Iar la Stuttgart se poate scrie chiar istoria.

Clasamentul grupei G înaintea ultimei etape:

1. Sevilla 10p

2. Unirea 8p

3. Suttgart 6p

4. Rangers 2p

sursa: www.prosport.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.