Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Ialomiţa are 4 membri noi!

0

Doi artişti plastici din Slobozia şi doi din Brăila şi-au finalizat stagiaturile cu o expoziţie de grup la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea. Emoţiile pictorilor nu s-au încheiat însă aici, lucrările expuse în Galeriile de Artă Arcadia urmând să fie evaluate de o comisie naţională.

În parcursul stagiaturii de 3 ani, Camelia Ion, Marcela Smeianu, Ştefan Şerban şi Vasile Aionesei au participat la tabere de creaţie şi au avut mai multe expoziţii naţionale şi internaţionale, atât personale cât şi de grup. Preşedintele UAP- Filiala Ialomiţa, Gheorghe Petre, este încrezător că cei patru artişti vor accede cu succes în rândul membrilor Uniunii Artiştilor Plastici: “ Ei au acumult o activitate, concretizată prin lucrările pe care le fac în decursul timpului, iar aceste întâlniri cu alţi artişti, pe care le au în spaţiul expoziţional, îi ajută să se perfecţioneze, să crească profesional şi să atingă stadiul pe care îl vedem azi pe simeze.”

Pentru Camelia Ion, din Brăila, stagiatura a fost relativ uşoară: “A decurs totul de la sine, a fost foarte uşor pentru că am avut timpul necesar ca să pregătim lucrările, dar când îţi place ceea ce faci nimic nu este greu. Eram studentă, voiam să expun şi mi s-a creat această oportunitate, iar de atunci, odată intrată în această familie, de la Slobozia, nu am mai plecat nicăieri. “

Profesor şi inspector şcolar, Marcela Smeianu apreciază foarte mult schimbul de experinţă prin participarea la taberele de creaţie: “Eventual ateliere, făcute la nivelul Uniunii, unde  să putem veni să schimbăm idei. Eu cred că contacul acesta, cu ceilalţi, comunicarea cu alţi artişti, ar fi mult mai importante dacă s-ar realiza în cadrul unor ateliere, chiar şi la nivelul judeţului.” 

Pentru Vasile Aionesei, definiţia operei de artă este cea exprimată în perioada abstractă: “dacă ştii să desenezi o mână, e artă!” În ceea ce îl priveşte pe Ştefan Şerban, finalizarea stagiaturii a venit cu un cadou suplimentar, invitaţia de a participa la Praga într-o tabără de creaţie în aer liber, alături de artişti plastici din întreaga lume.

Filiala Ialomiţa a Uniunii Artiştilor Plastici numără acum 13 membri, iar săptămâna aceasta organizează o altă expoziţie de primire în stagiatură a unui grup nou, de 5 artişti plastici.   

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.