Urzicenenii se plâng de opresiunea organelor de control

0

_DSC8939

Cetăţenii prezenţi la dezbaterea iniţiată de grupul de lucru al PSD au reclamat campaniile excesive de control pe care le fac reprezentanţii instituţiilor statului. 

„Firmele o duc foarte greu. Sunt asaltate de controale şi cu amenzi, deşi normal ar fi ca în prima fază să se facă o îndrumare, să se lase un avertisment cu măsuri. Nu mai vorbesc de comportamentul total neadecvat al unor funcţionari. Nu îi costă nimic să fie amabili şi normal ar fi să ne acorde şi nouă măcar puţin timp, pentru că agenţii economici sunt importanţi,” a menţionat Elena Buculescu, de profesie economist.

Participanţii s-au plâns că în urma amenzilor repetate, foarte multe firme din zonă şi-au încetat activitatea, ceea ce accentuează criza locurilor de muncă.

„Eu am avut un magazin la Gârbovi şi până nu m-au închis nu s-au lăsat. M-au tocat până nu am mai putut. Ca termitele veneau” a precizat Maria Safta, pensionară.

„Să ne închidă ANAF-ul pe toţi. Eu aştept ziua asta ca să vedem ei ce vor mai face atunci, de unde vor mai lua bani?!”, a spus revoltat şi inginerul Ionel Anca.

Din discuţii a rezultat că păstrarea locurilor de muncă actuale este adevărata prioritate în zona Urziceni. Urgenţa pe care o solicită locuitorii din vestul judeţului vizează un cadru general care să încurajeze activităţile economice.

„Ne aflăm în faţa globalizării şi trebuie să deschidem pieţele pentru cei care au capitalul. Avem câteva avantaje în zonă: resursele şi forţa de muncă. Din păcate nu avem un sistem echitabil, pe principii corecte, astfel încât cel care munceşte să fie răsplătit corespunzător, iar cel care foloseşte forţa de muncă să fie impozitat corect. Ne găsim în faţa unei oportunităţi prin deschiderea pieţei zonale către capitalul străin,” a apreciat Liviu Cazan, candidatul PSD pentru Primăria Urziceni.

În opinia primarului Victor Moraru, cel mai important pas pe care trebuie să-l facă România este către parteneriatul public-privat. „Administraţia locală să susţină efectiv mediul economic. Nu putem să stăm şi să aşteptăm unii de la alţii fără să ne implicăm. Avem nevoie de un cadru clar, care să asigure relaţii profesionale corecte şi să contribuie la bunăstarea cetăţenilor. Noi ne asumăm să găsim soluţii. Acestea vor face parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă, Ialomiţa 2016-2026, şi reprezintă parteneriatul social cu dumneavoastră”, a concluzionat candidatul desemnat de PSD pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Următoarea întâlnire va fi cu tinerii, luni, 28 martie, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, începând cu ora 17.30.

Invalid Displayed Gallery

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.