USR-iștii Horhocea și Tănăsescu, favoriți pentru Prefectura Ialomița

0

Useriștii Horhocea și Tănăsescu sunt noii favoriți pentru preluarea Prefecturii Ialomița, după ce partidele de Coaliție au bătut palma, la începutul săptămânii, pe graficul de distribuire a funcțiilor de reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Întâlnirea decisivă privind împărțirea prefecturilor a avut loc luni seară, după ce mai multe runde de negocieri purtate în ianuarie au eșuat și a schimbat în parte calculele și alocările anterioare.
Anunțată încă de anul trecut ca fiind ”alocată” USR, Prefectura Ialomița va avea cu certitudine din această lună un titular progresist, favoriți pentru fotoliul în cauză fiind Alexandru Horhocea și Mihai Tănăsescu, adică personajele cvasianonime care au deschis listele de candidați ialomițeni ale USR-PLUS la parlamentarele din 2020. Cu alte cuvinte, partidul care făcut figurație la ultimul scrutin, ”reușind” să fie votat în Ialomița de nici 5000 de alegători, va da Prefectul județului.
PNL, USR și UDMR încarcă schema bugetară pentru a-și plăti activele de partid
Ca și cum stufoasele aparate executive ale instituțiilor de stat nu erau suficient de costisitoare, Ordonanța de Urgență adoptată săptămâna trecută de Guvern, prin care funcția de prefect redevine una politică după mai bine de 15 ani, prevede și reintroducerea în organigramele Prefecturilor a unui nou și bine plătit post de conducere.
Astfel, la nivelul fiecărei Prefecturi, instituție ai cărei angajați primesc deja spor Covid de 30% la salariu, se înfiinţează funcţia de secretar general al instituţiei prefectului, înalt funcţionar public care se va subordona nemijlocit prefectului.
Salarizarea funcţiei publice de secretar general al instituţiei prefectului se stabileşte la nivelul salarizării funcţiei publice de director general din cadrul administraţiei publice centrale de specialitate.

Articol complet pe Barikada.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.