Veniturile Alesilor

0

Primarul municipiului Slobozia a castigat anul trecut mai putini bani din salarii decat sotia sa, ca director de scoala.

In 2008, Gabi Ionascu a castigat din salarii aproape 386 de milioane de lei vechi, cu 38 de milioane de lei mai putin decat sotia sa, director al Liceului Pedagogic din Slobozia.

In afara de salarii, sotii Ionascu au mai castigat din exploatarea unor terenuri agricole si plata cu ora. La capitolul bunuri si proprietati, familia detine 3 autoturisme, un apartament, o garsoniera si o casa de locuit. Datoriile familiei Ionascu insumeaza insa peste un milliard de lei vechi, imprumuturi la CAR, catre o persoana fizica si descoperiri de card.

Respectand proportiile si sotia viceprimarului Valentin Bacanu a castigat mai mult decat sotul sau din salarii anul trecut. In calitate de profesor, doamna Bacanu a obtinut anul trecut un venit mediu lunar de 15 milioane de lei vechi, fata de 14.700.000 lei vechi, media lunara a castigurilor sotului sau. Mai tanar, viceprimarul Valentin Bacanu inregistreaza  la capitolul bunuri, un apartament si o masina, plus doua terenuri intravilan pe care a reusit sa le cumpere in Slobozia in 2007 si 2008.

Cu adevarat surprinsi am fost la declaratia de avere a viceprimarului Alexandru Stoica. El inregistreaza drepturi banesti din cinci surse: primaria Slobozia, SC Drumuri si Poduri SA, pensie militara, pensie de stat, plus arenda. Asa se face ca anul trecut, viceprimarul Stoica a insumat venituri de peste 1.600.000.000 lei vechi, ceea ce face insignifianta rata pentru creditul de 250 de milioane de lei vechi scadent in 2016.

Chiar daca nu a acumulta bunuri, viceprimarul Valentin Bacanu a reusit sa-si stinga anul trecut toate creditele de la banci in valoare totala 330 de milioane de lei vechi. In ceea ce-i priveste pe consilierii locali, sunt cativa care exceleaza la achizitii imobiliare. Sava Stefan are trecute in declaratia de avere 4 apartamente cumparate in perioada anilor ’90-96, 3 masini si bijuterii in valoare de 15.000 lei noi. Consilierul Stan Ion este proprietarul a 2 apartamente, 2 case si 2 autoturisme. Dupa actionariatele la vedere, greii din Consiliul local Slobozia sunt insa Emil Constantinescu si Cornel Vasile.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.