Veteranii de război omagiați la Urziceni

0

În fiecare an, la 29 aprilie, România sărbătorește Ziua Veteranului. Chiar dacă mulți dintre cei care au luptat în războaie au plecat dintre noi, în Urziceni au mai rămas câțiva veterani, de vârste înaintate, care au fost martori ai acelor vremuri.
Cu această ocazie părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a delegat pe părintele coslujitor Adrian Lucian Scărlătescu împreună cu domnul Gheorghe Topor, membru al consiliului parohial și reprezentant A.N.V.V.R.-Urziceni, să cerceteze pe cei care au luptat pentru întregirea și libertatea neamului.
Astfel, au mers cu pachete alimentare la cei patru veterani, rămași în viață: Badea Burtescu, 91 ani, fost șef al Gării Urziceni; Ion Costache, 95 ani, fost croitor; Ion Condruț, 96 ani, fost lucrător comercial și dascăl, timp de doi ani, la Biserica Sfântul Nicolae din Buzău și Preot Ștefan Peiu, 98 ani, fost slujitor la parohia Sărățeni.
Cei vizitați au primit cu multă bucurie pe cei care au venit să îi vadă, au schimbat impresii și au mulțumit pentru că nu au fost uitați. De asemenea, părintele Adrian Lucian Scărlătescu i-a binecuvântat și le-a urat multă sănătate.
Preot paroh Bogdan-Ionuț Stancu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.