Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală europeană, aflat în vizită oficială în România

0

Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală europeană, efectuează o vizită oficială în România, în cadrul căreia va avea o serie întâlniri cu oficiali români, informează reprezentanța în România a forului european.
Oficialul european s-a întâlnit cu reprezentanți ai Comisiilor parlamentare de economie și industrie, afaceri europene și comunicații și tehnologii informaționale.
În calitate de membru al comisiei IT&C, deputatul ialomițean, Andrei Pop, consideră “necesar accesul la servicii voce și date bazate pe o expansiune pe considerente geografice pentru o acoperire de spectru și beneficii pentru cât mai mulți cetățeni”.
Vicepreședintele CE va purta discuții cu premierul Sorin Grindeanu, precum și cu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și Cristian Cucu — secretar de stat și coordonator CIO Office.
Vizita lui Andrus Ansip va include un dialog cu cetățenii, pe teme referitoare la Cartea albă privind viitorul Europei și modalitățile de reducere a decalajelor din Uniunea Europeană, prin transformare digitală. Dialogul va avea loc în cadrul reuniunii anuale Eurosfat. Evenimentele ce încheie suita de activități reprezintă o masă rotundă cu companiile de tip start-up și părțile interesate din sectorul digital, precum și o vizită la proiectul “Innovation Labs 2017”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.