Viitorii şoferi vor susţine proba teoretică numai o singură dată, chiar dacă “pică” la traseu

1

Pretendenţii la permisul de conducere care vor pica la traseu nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică. Senatorii PDL Anca Boagiu şi Mircea Andrei au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea OUG privind circulaţia pe drumurile publice, iniţiativă ce a fost adoptată miercuri de Senat cu 78 de voturi pentru şi o abţinere. Proiectul de lege stabileşte că rezultatul probei teoretice pentru obţinerea permisului auto este valabil timp de un an.

Cei care au fost declaraţi admişi la proba teoretică şi nu se prezintă la proba practică de conducere a autovehiculului în termen de un an vor fi declaraţi respinşi, urmând să efectueze noi cursuri. Persoanele care au fost declarate respinse la proba practică se pot reprograma la un nou examen, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 30 de zile, dar nu mai târziu de un an, sub condiţia efectuării, în intervalul de 30 de zile, a unui nou curs de pregătire practică, redus la jumătate ca număr de ore.

Modificarea actualei proceduri va determina schimbarea aplicaţiei informatice care asigură programarea şi examinarea candidaţilor, ceea ce va implica şi noi cheltuieli de la bugetul de stat. Pentru ca aceste reglementări să fie cosfinţite, proiectul de lege trebuie să treacă, prin vot, şi de Camera Deputaţilor.

Alexandru Boştină

1 comentariu

  1. mie nu mi se pare corect asa. daca pica la traseu va invata legislatia din nou…si noi asta trebuie sa ne dorim, soferi bine scoliti daca vrem sa avem drumuri sigure.
    in fine…pentru senatorii respectivi poate ca aceasta lege, daca se va adopta, va insemna cateva voturi de la tineri, dar sigur pentru tara asta va insemna mai multe accidente…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.