Vino la şcoală! Proiect pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea participării la educaţie – Obiectivele proiectului

0

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6, are ca beneficiar Centrul de Instruire şi Consultanţă Labor și se desfășoară în parteneriat cu Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina și Şcoala Gimnazială Alexandru Odobescu din Urziceni.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului la un învăţământ general incluziv pentru preşcolarii si elevii din Liceul Tehnologic Sfânta Ecaterina şi Scoala gimnazială Alexandru Odobescu aflaţi în risc de abandon şcolar, precum şi pentru tinerii și adulții din comunitatea defavorizată din proximitate; creşterea gradului de participare la nivel local pentru reducerea abandonului şcolar şi susţinerea unui învăţământ general incluziv, prin conştientizarea cetăţenilor şi dezvoltarea unui parteneriat durabil între şcoală, angajatori şi autorităţi.
Deasemenea se urmărește crearea unui cadru organizat pentru dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi parentale pentru un număr de 120 de părinţi, prin programe de educaţie non-formală, creşterea nivelului educaţional, cognitiv şi atitudinal, pentru 50 de preşcolari, 260 elevi şi 50 tineri/adulţi prin programe de consiliere, de educaţie alternativă şi remedială şi prin programe ADS.
Un al obiectiv major este diminuarea nevoilor materiale cu care se confruntă preşcolarii, elevii, tinerii și adulţii, precum şi şcoala, prin sprijin financiar-material şi dotarea spaţiilor pentru activităţi educative.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.