Viorica Dăncilă: anul acesta subvențiile în agricultură au fost acordate la timp

0

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a prezentat bilanțul celor 6 luni de când se află la șefia Guvernului. Premierul României a spus la ce sumă se ridică subvențiile plătite fermierilor români.
”Anul acesta nu au mai fost proteste de-ale fermierilor revoltați de întârzierea acordării subvențiilor în agricultură. Acest lucru a încetat după venirea PSD la guvernare. Una din promisiunile majore din campanie a fost aceea că vom acorda subvențiile la timp, astfel încât fermierii români să poată să aibă șanse egale cu cei europeni. Ne-am respectat această promisiune.
În semestrul I 2018, subvențiile plătite către fermierii români sunt de 1,7 miliarde de euro din care subvențiile plătite în avans pentru toamna anului 2018 (pentru toamna anului 2017 n.r., pentru anul 2018 fermierii români nu au încasat avansul din subvenții n.r.) se ridică la cifra de un miliard de euro”, a spus premierul Viorica Dăncilă.
Pe lângă subvențiile plătite la timp, fermierii români beneficiază de apă gratuită pentru irigații, dusă până la stațiile de pompare, iar suprafața agricolă irigată a crescut în acest moment la 1,2 milioane de hectare, spune premierul Dăncilă.
”În acest semestru, am aprobat încă 47 de obiective de investiții. Avem 25.300 contracte de irigații încheiate. Și vă reamintesc că acest guvern a asigurat apa gratuită până la stația de pompare. Avem, de asemenea, puse în funcțiune 231 stații de pompare pentru irigații și 470 de stații pentru combaterea inundațiilor”, a declarat premierul.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.