Viscol la Cocora – GALERIE FOTO

13

foto: Florin Floreanu

Am plecat pe la 11.30, cu socoteala sa mergem spre Grindu, pana cand se infunda drumul. La iesirea din Slobozia soseaua era uscata, dar, pe masura ce ne-am apropiat de Orboiesti, s-a acoperit de gheata. Un Gogu cu gipan ne-a depasit in mare viteza, i-am urat toate cele bune, si Ăl de sus m-a auzit: l-am vazut dupa cativa km  cu Mazda in sant (mai tarziu, la Colelia, s-a repetat poveste cu un Touareg). De la Cazanesti incolo s-a imputit treaba, drumul era deschis pe un singur fir si se circula in salturi: cativa km tu, faceai pauza pentru cei din sens invers, si tot asa.

Cu chiu-cu-vai am ajuns la Cocora. Gospodaria si locuinta  lui Costel Zapciu au fost complet acoperite de zapada. Inainte de viscol, oamenii si-au dus cei 3 copii la socri, iar ei au ramas blocati in casa mai multe zile. Captive sub nameti au fost si 3 vaci, 4 porci, mai multe oi si pasarile, iar autoritatile au refuzat sa le acorde vreun ajutor spunand ca situatia lor nu reprezinta o urgenta. Costel Zapciu a platit singur un utilaj care i-a desfundat grajdurile si a primit ajutor de la pompieri pentru a-si da zapada jos de pe casa.

fotografii: Florin Floreanu & Laurentiu Stefan


video: Laurentiu Stefan

13 comentarii

  1. Normal… e campanie electorala…
    Utilajele de dezapezire se tin in oras sa scoata zapada din oras de zici ca nu se putea circula si asa…. in loc sa se duca sa ii ajute pe saracii de acolo.

  2. si am observat ceva la aceste autoritati care se ocupa de situatia grea prin care trece si acest judet: nimanui nu-i trece prin cap sa faca niste drumuri peste camp…se chinuie numai pe drumurile asfaltate…poate ar trebui sa se ia in considerare si aceasta varianta…pentru transportul alimentelor si medicamentelor eu cred ca peste camp se pot face niste drumuri…

  3. OAUUU….ce e la mine la tara…oare asa o fi si la mamaia mea:((?ma ingrozesc imaginile astea….noi oamenii nu suntem multumiti nici odata…vara vrem sa fie frig iar iarna vrem sa fie cald..oare de ce nu suntem multumiti?Dumnezeu ne da asta din cauza ca suntem rai…Asa o sa vina sfarsitul lumii…acum moare multa lume din cauza zapezii,altii vor mutii din cauza inundatiilor care vor venii,iar altii de la caldura:((..OAMENI NUMAI FITI ASA DE RAI:((

  4. la cocora e jale mare, e din cauza primarului nenorocit LEFTER SORIN DANUT, care nu il intereseaza soarta oamenilor si a trebuit k ei sa sune la televiziune si la pompieri sa poata fi salvati de sub nameti mari de zapda care in unele locuri ating si 5 metri. acest primar nenorocit ,LEFTER SORIN DANUT, care nu isi da interesul pentru comuna si pentru locuitorii de acolo ar trebui dat afara, sa se sesizeze odata prefectura ialomita k nu se mai poate .cum poti spune tu k in comuna la tine nu e urgente cind te suna prefectul de ialomita? cum poti spune ca nu e nevoie de ajutor acolo cind oamenii suna singuri la televiziub=ni si al jandarmi ,pompieri sa vina sa fie scosi din nametii uriasi si tu k primar iti faci doar interesul tau? Iti va veni cit de curind rindul d-le LEFTER DAN, mult nun mai ai, s-a saturat lumea de nenorocirile care le faci impreuna cu amnta ta prin primarie si cum le vorbesti oamenilor, esti un impostor. te-as impusca pe loc, ciine nenorocit. oameni buni, ridicati-va si dati-l jos, alungati-l din comuna.

  5. trebuie sa fii si foarte proast(a) gaby sa mananci atata kkt. Stiu din ce gasca de prosti faci parte, nimeni din sat nu citeste asemenea aberatii si uite asa ramai cu gust amar ca nu te asculta decat prostimea din cercul vostru de prieteni. Nu aveti rusine, la voi nu se stie de bun simt mai nou va bate-ti pentru fotoliul de primar, poate Dumnezeu nu este tigan ca voi…..

  6. Primarul a fost tot timpul pe troienele de zapada si a ajutat cetatenii. Voi care ati dus o paine si ati sunat la tv ce ati mai facut pentru ei? Ati inceput campania electorala cam devreme. Acum ca s-a topit zapada ce mai ziceti? Nu va aduce materiale sa va terminati lucrarile la casele voastre incepute din bani de la primarie si neterminate din cauza ca primarul Danut Lefter a oprit cheltuirea banilor locali in interesul vostru ; Petcu Victoria, Constantin Nicolae, Toader Vasile si vanzare pentru Constantin Ion (Marghiolul)

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.