Viscolul a lovit cel mai puternic în vestul şi nordul judeţului, unde 15 localităţi sunt de azi noapte fără curent electric

0

FLR_3217

Cum toate drumurile judeţene sunt închise, în comunităţile rurale din Ialomiţa se intră sau se iese doar în caz de extremă urgenţă. Trei microbuze cu 20 de pasageri şi zeci de autoturisme au rămas blocate în zăpadă pe parcursul zilei, necesitând intervenţia utilajelor de deszăpezire.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi două evenimente de trafic deosebite: aseară, între Coşereni şi Moviliţa, o maşină cu doi pasageri a intrat în impact cu un utilaj de deszăpezire. În urma accidentului cele două persoane au fost rănite şi transportate la spitalul din Urziceni. Azi, la orele prânzului, un tren de călători a lovit un autoturism abandonat pe linia ferată între Gârbovi şi Manasia. Trenul şi-a continuat drumul spre capitală.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului fac cercetări pentru identificarea proprietarului autoturismului, care cel mai probabil s-a oprit pe şine şi nu a mai putut fi pornit. În această situaţie nu există victime.
Conform autorităţilor judeţene, în Ialomiţa se intervine cu 30 de utilaje, dar mari eforturi fac şi administraţiile locale care au obligaţia să asigure accesul în localităţi pentru preluarea cazurilor medicale grave.
La numărul unic de urgenţe s-au primit până la această oră 40 de apeluri.
Echipele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa sunt acum la un accident pe DN 21, Slobozia- Brăila, în zona Iazu, unde 3 autoturisme au fost spulberate de pe şosea de viscol, iar două persoane au fost rănite.
Tot din cauza vântului, la Feteşti un copac a fost smuls din rădăcini şi a rămas sprijinit de un bloc din apropiere. Toate şcolile din Ialomiţa vor fi mâine închise.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.