We’re back!

9

În ultimile ore www.guraialomitei.com a fost victima unui atac masiv DDoS.

Un atac DDoS (Distributed Denial of Service) este o acțiune coordonată a unei persoane sau a unui grup prin care se încearcă oprirea funcționării unui server pentru o perioadă.

Orice serviciu existent pe Internet poate fi victima unui asemenea atac care poate dura de la câteva secunde până la zile sau chiar săptămâni.

Un atac DDoS constă in trimiterea la capacitate maximă, simultan de pe servere din diferite locații de cereri de acces la serviciul atacat. Aceste cereri sunt simulate de diferite programe si doar volumul neobișnuit de mare le face să difere de cererile utilizatorilor reali.

Motivele atacurilor variază de la concurență neloială pentru discreditarea serviciului atacat în fața vizitatorilor până la teribilism și motivații politice (adica, mai pe intelesul tuturor, posibil sa fi fost un site concurent, un fanatic/slujbaş PDL sau un retardat mintal).

Şi cum cu site-urile concurente am convieţuit paşnic până acum, iar retarzi suficient de deştepţi încât să poată face aşa ceva nu cunoaştem, ghici ghicitoarea mea ce variantă cu ochi portocalii mai rămâne?

In urma unor eforturi conjugate s-au blocat adresele care trimiteau informatii masiv, s-au instalat protectii suplimentare si am revenit online. Multumim pentru asistenta tuturor celor care ne-au ajutat: Inginerilor NOC (Network Operating Center) de la LimeHost si Voxility pentru suport si promptitudine in blocarea atacului si Georgian Craciun din Buzau pentru noul firewall al serverului.

Ştiţi cum se spune, “ce ce nu te doboara, te face mai puternic”. Pe noi ne-a facut mai ai dracu’!

Vă mulţumim pentru răbdarea cu care aţi aşteptat revenire on-line!

guraialomitei

9 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.