Ziua Naţională fără Tutun – 17 noiembrie 2016

0

ghnfhfghrtfg

Luna noiembrie prilejuieşte campania „Învinge dependența de tutun! Recâștigă-ți sănătatea!” Anual, în a treia zi de joi a lunii noiembrie, se marchează Ziua Naţională fără tutun pentru informarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la consecinţele generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară, aşa numitul “fumat pasiv” , alături de încurajarea nefumătorilor de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. Astfel, campania urmăreşte creşterea numărului de persoane care refuză să încerce să fumeze şi a celor care renunţă la fumat.
Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, informează că, în România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie.
Totodată, studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.
La Slobozia, în cadrul acestei campanii, se vor afişa postere, se vor distribui pliante, se organizează discuţii interactive, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei, cu cadrele didactice si cu elevii, testări ale nivelului de monoxid de carbon din aerul expirat la fumători şi stabilirea vârstei plămânului.
Printre avantaje renunțării la fumat se numără creşterea speranţei de viaţă şi economisirea banilor daţi pe ţigări.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.