Câinii unui agent de pază, împuşcaţi cu arma de vânătoare de către un braconier prins în flagrant

0

vanatorSâmbătă seara, în zona comunei Făcăeni, în perimetrul staţiilor de pompare ale ANIF, a avut loc un eveniment mai puţin obişnuit pentru agenţii de pază care trebuie să alunge hoţii de lângă acele obiective.
Odată cu lăsarea serii, în zona respectivă s-a lăsat ceaţa, reducând şi mai mult vizibilitatea. La un moment dat, agenţii de pază ai staţiilor de pompare au auzit focuri de armă în zona obiectivelor păzite.
La un moment dat, un agent de pază a reuşit să observe pe câmp un autoturism de teren, de culoare vişinie, ce avea proiectoare de ceaţă foarte puternice. Pe geamul din dreapta faţă al autovehiculului se putea observa o siluetă umană care ţinea în mână o puşcă de vânătoare. Întrucât braconierul executa focuri de armă după vânatul care se îndrepta spre locaţia sa, agentul de pază a strigat cât a putut de tare să înceteze focul, temându-se ca nu cumva să fie lovit de alice.
Enervat că a fost deranjat de la partida sa de vânătoare, braconierul a îndreptat arma către câinii agentului de pază şi a executat focuri de armă asupra lor. Animalele au murit pe loc, iar agentul de pază s-a ales cu o sperietură groaznică, probabil acesta fiind şi interesul braconierului: să îi transmită un mesaj de intimidare agentului de pază.
Trebuie menţionat faptul că acesta nu este singurul caz când un paznic este luat la ţintă de braconieri. În urmă cu un an de zile paznicul unei bălţi de peşte din Ialomiţa a fost luat la ţintă cu armele de vânătoare de către braconierii pe care îi prinsese în flagrant pe balta pe care o păzea.
Aşadar, cine îi poate opri pe aceşti infractori? Sau, mai bine zis, ce paznic mai are curaj să încerce să oprească hoţii şi braconierii, atâta timp cât sunt puşi în situaţia să se bată cu beţe şi pietre împotriva armelor de vânătoare?
Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.