Liberalul Ion Dumitru a fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Ialomiţa până la data de 23.05.2009, când a fost demis din funcţia pe care o ocupa în urma apariţiei struţo-cămilei juridice numită Ordonanţa 37/2009; astfel, marele Boc a găsit peste noapte soluţia de a schimba la grămadă toţi directorii de deconcentrate „plantaţi” de guvernarea „galbenă”: funcţiile de directori de instituţii publice au fost transformate în funcţii de manageri pentru care cei care doreau să le ocupe trebuiau să aibă neapărat acceptul partidului.
Mărirea şi decăderea lui Dumitru: de la director la portar
După ce a fost demis, Ion Dumitru, fostul şef al Casei de Pensii Ialomiţa, foarte furios pe guvernarea de atunci, care l-a trimis la plimbare, întrebat cu ce se va ocupa în continuare, ne declara următoarele: „Ce mă întrebaţi pe mine? Întrebaţi-l pe Boc care este un handicapat şi un prostănac! Să vă spună el! După ce m-au dat ăia afară de la Casa de Pensii, sunt portar în cadrul acestei instituţii şi am un salariu foarte bun!”, ne-a răspuns Ion Dumitru, făcând haz de necazul care s-a abătut asupra sa.
Judecata cu guvernul
La sfatul şefilor săi din Partidul Naţional Liberal, Ion Dumitru a făcut plângere la Curtea de Apel Bucureşti împotriva deciziei guvernului: „Felul în care s-a lucrat şi s-a făcut nu am prea înţeles. Eu am dat în judecată guvernul. Aşa e normal. Păi ce, cum mă dau ăia pe mine afară aşa, aiurea? Eu nu i-am dat în judecată că ţin neapărat să fiu director al Casei de Pensii, ci pentru că nu mi se pare corect ce au făcut. Ordonanţa este ilegală, văd că o ţine aşa deocamdată. Nu ştiu dacă o să mă mai întorc la Casa de Pensii, deocamdată sunt în concediu şi o să mă întorc la meseria mea de inginer constructor”, ne-a declarat Dumitru la vremea respectivă.
Primul termen de judecată a fost fixat pe 8 decembrie 2009, însă acesta a fost amânat pe data de 26 ianuarie 2010, după care iarăşi amânat pe 9 martie 2010. De la această dată, procesul lui Dumitru intentat împotriva CNPAS a mai suferit două amânări, pe 16 martie şi 23 martie, iar pe 30 martie Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze ordinul nr. 396/23.04.2009, emis de pârâtă şi a dispus reintegrarea petentului în funcţia anterioară, cu plata despăgubirilor salariale.
„Nu este nici un câştig, ci este dreptul meu”
După aflarea deciziei instanţei, care, de altfel, era previzibilă, ne-a luat câteva zile ca să dăm de urma lui Dumitru, dar într-un final am reuşit să discutăm cu acesta la telefon. Iniţial, Dumitru ne-a declarat că, momentan, nu doreşte să facă nici o precizare în legătură cu acest subiect, până când nu va fi instalat în fotoliul care acum este ocupat de pedelista Olivia Postole. Ulterior, ne-a declarat că o să mai aibă de furcă cu cei de la CNPAS, deoarece refuză să îl repună în funcţie. Pentru că nu a primit răspuns în 15 zile de la Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi la Asigurări Sociale, Dumitru a mers la executorul judecătoresc pentru a obţine titlu de executare silită. De asemenea, Dumitru a mai afirmat că a depus plângere penală împotriva preşedintelui Casei Naţionale de Pensii.
„Acestea sunt problemele mele personale şi momentan nu doresc să ofer nici o declaraţie. O să vă ofer declaraţii când se va rezolva această tevatură, pentru că mai am mult de luptă cu oamenii ăştia. Eu nu am primit nici un răspuns până acum de la Casa Naţională de Pensii şi am mers la executorul judecătoresc. Eu, pentru drepturile mele, merg până în pânzele albe. Am aşteptat să treacă perioada de 15 zile în care cei de la CNPAS ar fi trebuit să îmi răspundă şi, fiindcă nu am primit nici un răspuns, am mers la executor şi am fost şi la Parchet, unde am depus o plângere penală împotriva preşedintelui Casei Naţionale de Pensii. Mie îmi pare bine că m-aţi sunat, pentru că până la urmă nu este nici un câştig, ci este dreptul meu. Era câştig dacă era să câştig la loto, dar acesta nu este un câştig. Din contră, pe mine chiar mă deranjează tevatura asta de un an de zile pe dreptul meu şi pe o lege care era abuzivă”, a încheiat Ion Dumitru, fostul şi viitorul director al CJP Ialomiţa.
CJP va cunoaşte 3 culori pe lumea asta: roşu, galben şi … portocaliu
Din câte se vede, din ce în ce mai mulţi directori demişi îşi recâştigă drepturile salariale şi funcţiile în instanţă, iar acest lucru va produce, în curând, un haos în rândul deconcentratelor. Astfel, se va ajunge în situaţia ca nimeni să nu mai se ştie cine conduce instituţia. Oricum, suntem mai mult ca siguri că, după ce se vor finaliza aceste „mişcări de trupe” din cadrul instituţiilor deconcentrate, guvernul democrat liberal va găsi „acul în carul cu fân” şi îşi va readuce oamenii pe posturile de directori pe care le ocupă acum.
Oricum, la CJP Ialomiţa, situaţia este chiar hilară: are director portocaliu (Olivia Postole), directorul galben (Ion Dumitru) trebuie repus în funcţie, iar adjuncţii, „roşul” (pesedistul) Gheorghiţă Purice şi liberala (galbena) Luminiţa Târziu au câştigat şi ei procesele împotriva CNPAS. Practic, toţi trebuie repuşi în funcţie. Pe ce funcţii şi cum, Dumnezeu cu mila! Oricum, necunoscute sunt căile politicii!
Cătălin Frangulea – Jurnalul de Ialomita
Lipitori care ,,sug” de la buget, ca d-aia au intrat in politica. Faliment.ro produs de bugetari de soi rau, daca ar avea valoare intelectuala reala, nu s-ar inghesui la asa ceva. Astia sa fie ,,oamenii muncii” din RO? Management de tot rahatul, produs de cardasia pd-l cu psd, caci de atunci a plecat totul ( nu mai inainte ca tariceanu si pnl sa fi guvernat cu sprijinul discret al aceluiasi psd). Te-ai asociat cu psd-ul, ai facut greseala vietii tale!