Cinci persoane au ajuns la spital şi doi cai au murit după ce au fost atacaţi de un roi de albine

0

albine

În urmă cu doar câteva zile, în zona Făcăeni a avut loc un incident desprins parcă din filmele lui Alfred Hitchcock. Pe marginea drumului, în zona lanurilor de rapiţă, un crescător de albine din Bucureşti şi-a amplasat stupina, în speranţa că producţia de miere îi va aduce profitul visat. Însă, nu a ţinut cont că prin zona respectivă trec foarte des animale sau oameni.
Aşadar, într-o după-amiază, Poliţia a fost anunţată de către un bărbat de 31 de ani, din Feteşti, prin apel telefonic la 112, că un roi de albine a înţepat caii a două atelaje hipo. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti care a constatat că pe partea dreaptă a drumului, în direcţia lor de deplasare se află o stupină a unui bărbat din Bucureşti, iar ca supraveghetor al stupinei este un tânăr din judeţul Argeş.
Persoanele care se aflau în căruţă au fost, de asemenea, înţepate de albine, însă viaţa nu le-a fost pusă în pericol. Cele cinci persoane au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei, unde li s-au acordat îngrijiri medicale. În seara aceleiaşi zile, cele cinci persoane au fost externate fiind în afara oricărui pericol. În ceea ce priveşte cabalinele atelajelor hipo, acestea au decedat în urma şocului anafilactic. 
Referitor la proprietarul stupieni, acesta a fost sancţionat contravenţional de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru încălcarea normelor în domeniu. De asemenea, proprietarul stupinei i-a despăgubit pe proprietarii cabalinelor moarte, pentru a evita în felul acesta orice problemă de natură penală.
Jurnalul de Ialomiţa

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.