CJAS ţine la secret laboratorul cu cele mai mici tarife la analizele medicale

0

Marţi, 27 aprilie 2010, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă, a avut o întrevedere cu toate managerii laboratoarelor de analiză din judeţ şi a ajuns la un acord privind taxele şi tarifele pentru analizele medicale şi paraclinice pentru anul 2010.
Astfel, am aflat că, dintre toate ofertele depuse, unul dintre laboratoarele de analiză din Slobozia a depus o ofertă de preţuri mai mică cu 20 % faţă de toate celelalte laboratoare. Pentru că s-a dorit ca acel laborator să nu devină foarte aglomerat, din cauza preţurilor mai mici, dar şi pentru că toate celelalte laboratoare ar avea de suferit, Geantă a refuzat să ne ofere numele laboratorului cu cel mai bun preţ.
Mihai Geantă ne-a declarat că, de la 15 aprilie şi până în prezent, au fost încheiate marea majoritate a contractelor cu furnizorii de servicii medicale, inclusiv cu laboratoarele de analize paraclinice. Negocierile cu managerii laboratoarelor de analize s-au desfăşurat aproape zilnic, iar rezultatul obţinut a fost peste aşteptările preşedintelui CJAS.
„În perioada de după 15 aprilie am încheiat contractele de colaborare cu marea majoritate a furnizorilor de servicii medicale din judeţ. Pentru acest lucru, a fost întocmită o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Casei de Sănătate, ai DSP-ului, ai Colegiului Medicilor, ai organizaţiei medicilor de familie, din partea laboratoarelor de investigaţii paraclinice. Această comisie a stabilit numărul necesar în judeţ de medici de familie şi de medici specialişti, dar şi numărul de investigaţii paraclinice care să se efectueze în anul 2010. Toate aceste hotărâri au condus la negocierile cu furnizorii de servicii medicale, rând pe rând, zi de zi, în această perioadă. Astfel, ne-am întâlnit cu reprezentanţii laboratoarelor din judeţ şi s-au deschis plicurile în care erau ofertele de preţ pentru fiecare tip de analize medicale. Odată cu deschiderea plicurilor am avut surpriza să descoperim faptul că un laborator a prezentat o ofertă de preţ cu 20 % mai mică faţă de normele metodologice. Evident, acest lucru ajută Casa de Asigurări de Sănătate, prin faptul că, prin aceleaşi sume alocate, se vor efectua mai multe analize pentru asiguraţi. Nu are sens să vă spun cum se numeşte laboratorul, ca, după aceea, să nu se înghesuie oamenii la el, iar celelalte să rămână cu mai puţini pacienţi. Tot ce pot să vă spun este faptul că acesta este un laborator de analize din Slobozia”, ne-a declarat Mihai Geantă, preşedintele Casei de Sănătate Ialomiţa.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.