După vizita unei cunoştinţe din Austria, consilierul local Dan Pavunev din Urziceni, bolnav de gripă nouă

0

În urmă cu mai mult de o lună, a fost închis focarul de gripă porcină din judeţul Ialomiţa, dar, se pare că, săptămâna aceasta, a fost descoperit un nou caz de gripă cu tulpină de tip A la Urziceni.
După ce a primit vizita unei cunoştinţe din Austria, consilierul local Dan Pavunev, din Urziceni, s-a prezentat la medic, prezentând simptomele gripei sezoniere. După efectuarea analizelor, s-a dovedit că bărbatul suspectat de gripă sezonieră era, de fapt, bolnav de gripă porcină. Acum consilierul este internat la Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.
Toate persoanele cu care a intrat în contact bolnavul, consultate
Pentru a evita răspândirea gripei de tulpină nouă, au fost recoltate probe de sânge de la toate persoanele cu care a intrat în contact Pavunev şi urmează ca, până vineri, rezultatele să sosească la DSP Ialomiţa, pentru a stabili ce măsuri trebuie luate. În legătură cu acest caz, purtătorul de cuvânt al DSP-ului ialomiţean ne-a declarat: „O persoană privată din Urziceni, a avut simptomatologie cu o săptămână înainte. Bolnavul a stat izolat şi a urmat tratament la domiciliu, iar duminică seara a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale «Victor Babeş» din Bucureşti, pentru că era suspicionat de gripă sezonieră. Bărbatul respectiv nu prezenta simptomele gripei de tulpină nouă şi nici nu îşi aducea aminte de vreun context epidemiologic, însă, în urma rezultatelor de la analize, s-a dovedit a fi infectat cu virusul gripal pandemic. După aceea, bolnavul şi-a amintit că a avut contact cu o persoană venită în vizită din Austria, însă, el nu a observat ca respectiva persoană să prezinte semne de îmbolnăvire. Noi am identificat contacţii bolnavului, am recoltat probe de la ei şi aşteptăm rezultatele mâine (n.r. joi).”
Restricţii pentru vizitatori la spitale
Ţinând cont că un nou caz de gripă porcină a fost identificat pe raza judeţului Ialomiţa, am întrebat-o pe dra doctor Mihaela Dumitrescu dacă s-a primit vreo înştiinţare de la minister privind intrarea în carantină a spitalelor din judeţ. Dânsa ne-a confirmat că la instituţie a ajuns o adresă de la Ministerul Sănătăţii, dar a precizat că nu este specificat nicăieri cuvântul „carantină”. Singurul lucru la care face referire acea informare este că se solicită spitalelor să limiteze accesul vizitatorilor în unităţi, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri de gripă AH1N1, dar şi al pneumoniilor.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.