Hoinaru a demisionat din funcţia de secretar de stat din motive medicale

0

Marian Hoinaru, vicepreşedinte PD-L, fost deputat PNL/PDL de Ialomiţa, a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicată joi, 8 octombrie în Monitorul Oficial.

În locul lui Hoinaru, fostul premier Emil Boc l-a numit luni, 12 octombrie, pe Nicolae Giugea, fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Întrucât Hoinaru nu a făcut public motivul demisiei sale din funcţia de secretar de stat, l-am contactat telefonic: „Cu aproape 3 săptămâni înainte de scoaterea PSD-ului de la guvernare, am anunţat că am o problemă de sănătate pe care trebuie să o rezolv, astfel că, în momentul în care au fost scoşi cei de la PSD de la guvernare, numărul secretarilor de stat de la Ministerul Agriculturii s-a redus de la 4 la 2. Ţinând cont de faptul că, această problemă, pentru mine ar mai fi durat cam o lună, o lună şi o săptămână, nu s-ar fi întâmplat altceva decât să rămână un singur secretar de stat, care nu ar fi putut să rezolve, mai mult ca sigur, problemele din minister; motiv pentru care am preferat să renunţ în momentul de faţă la funcţia mea de secretar de stat, să vină altcineva în locul meu, cu doi secretari de stat urmând a se desfăşura în bune condiţii activitatea în minister. Acesta a fost motivul, nu a fost altul, am fost de acord toţi. Chiar astăzi (n.r. ieri) am să şi plec pentru un tratament de 10 zile, am să revin, e o problemă medicală, aşa cum am spus, ce a apărut acum 3 săptămâni, înainte de a pica PSD-ul de la guvernare. Nu e o problemă gravă de sănătate, e tratabilă, am depistat-o la timp, nu aş vrea să discut prea mult despre asta.”

Până la proba contrarie, problema de sănătate este motivul demisiei lui Hoinaru. Greu de acceptat răspunsul, pentru că nimeni nu renunţă la funcţie când se îmbolnăveşte. Mai ales că unii devin bolnavi pentru a-şi păstra funcţia, nu pentru a o pierde.

Vlad Frăţilă, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.