În cazul accidentului fostului primar Paul Spandole, expertiza a stabilit: vinovat este mortul!

0

În data de 16 martie a.c., în jurul orei 11.30, pe DN2A, în dreptul primăriei localităţii Balaciu, judeţul Ialomiţa, fostul primar al comunei, Paul Spandole, de 44 ani, conducea un autoturism marca Dacia 1310, pe direcţia de mers Urziceni – Slobozia. Încercând să efectueze manevra de întoarcere de pe un sens de mers pe celălalt, Spandole a fost lovit în partea laterală dreaptă de un autoturism marca Mercedes Benz cu numărul de înmatriculare IL01XWX. Bolidul aparţine directorului Gărzii de Mediu Ialomiţa, Ion Grigore, şi era condus pe direcţia Slobozia -Urziceni, de către Daniel Boboacă, de 49 de ani, din oraşul Amara. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto Paul Spandole, primar al comunei Balaciu. Dacia în care se afla bietul primar s-a făcut praf, iar primarul a ieşit din habitaclu, fiind proiectat într-un autoturism staţionat în parcarea din faţa primăriei şi a căzut apoi cu capul de caldarâm. În urma impactului puternic, primarul a decedat pe loc.

Pedelistul Ion Grigore îşi chemase şoferul de urgenţă la Bucureşti

Aflat la Bucureşti împreună cu preşedintele PDL, Marinică Cazacu, proprietarul bolidului – directorul Gărzii de Mediu Ialomiţa – Ion Grigore, şi patron al firmei Fitocom SRL Slobozia, a decis să îşi cheme şoferul la Bucureşti. Aşadar, şoferul Daniel Boboacă se deplasa spre şeful său, aflat la Bucureşti, motiv pentru care se cam grăbea. Prezenţa directorului pedelist în bolidul de lux – fie ar fi împiedicat, probabil, accidentul, fie ar fi crescut numărul victimelor.

În urma decesului primarului Paul Spandole, au rămas două fete de 18 şi, respectiv 20 de ani, care vor creşte doar cu mama.

Expertiza specialiştilor a decis: vinovat este fostul primar

Poliţia a început cercetările pentru a afla cine este vinovatul pentru gravul accident. O mare parte din vină a avut-o, e adevărat, ex-primarul Spandole, pentru că a executat manevra fără a se asigura. Spandole voia să execute manevra de întoarcere, pentru a intra în parcarea Primăriei. Pentru acest lucru, era necesar să se asigure şi din spate, pentru a nu fi acroşat de vreun autovehicul, dar şi din faţă, pentru a nu fi lovit frontal. În momentul în care a executat întoarcerea spre parcare, se presupune că roţile i-au patinat pe pietrişul din refugiul de pe celălalt sens, şi astfel nu a mai efectuat manevra la timp. Moment în care a fost lovit în plin de autoturismul condus de Boboacă. Ce viteză avea Mercedes-ul condus de Boboacă? Martori oculari au susţinut că după impact acul de la vitezometrul bolidului se blocase după 100 km/h. Ceea ce ar însemna că şi şoferul acestuia are partea lui de vină!

Revenind, să precizăm că potrivit expertizei vinovat este Spandole! Pentru că nu s-a asigurat! Mai departe, viteza bolidului nu a mai contat! Oricum, această expertiză nu este definitivă, soţia răposatului contestând rezultatul.

Elena Georgescu, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.