Ionaşcu mai împrumută 500 de miliarde rol pentru investiţii

0

Pentru a afla motivul pentru care primăria municipiului Slobozia vrea să strângă 50 milioane lei de pe piaţa de capital, prin emiterea a 500.000 de obligaţiuni, am solicitat informaţii primarului Gabi Ionaşcu. Aşadar, l-am întrebat pe primarul municipiului Slobozia – motivul pentru care îi sunt necesari aceşti bani. Edilul ne-a răspuns că această sumă este necesară pentru a refinanţa o linie de credit deschisă pe numele primăriei, pentru achitarea investiţiilor făcute: „Este vorba de emiterea a 500.000 de obligaţiuni pentru a refinanţa linia de credit deschisă la bancă pentru investiţii”.

Astfel, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat recent prospectul ofertei publice de vânzare, obligaţiunile emise vor fi puse în vânzare la un preţ egal cu valoarea nominală de 100 lei, urmând să fie ulterior listate la Bursă. Obligaţiunile municipale sunt instrumente cu venit fix, avantajoase atât din perspectiva investitorilor, dar şi a emitenţilor. Administraţiile publice care recurg la o astfel de finanţare pentru obţinerea unor costuri inferioare creditelor bancare, sunt văzute cu încredere şi cu interes de investitori.

Cel care va achiziţiona obligaţiuni municipale va primi, la scadenţă, suma cu care a împrumutat emitentul, plus o dobândă, ce se calculează o dată la semestru.

Marian Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomiţa

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.