Judecat pentru infracţiuni de corupţie, agentul de poliţie Gabi Iordănescu a cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă din ţară

1

cascheta politieLa începutul lunii iulie, agentul de poliţie Gabriel Iordănescu a fost trimis în judecată. Acesta a fost agent la Rutieră şi s-a transferat la postul de poliţie Mărculeşti, în funcţia de ajutor de şef de post. Despre agentul Gabi Iordănescu am scris în mai multe rânduri şi dacă nu am fi deranjat cu articolele noastre nişte magistraţi, este foarte probabil ca agentul să nu fi fost nici acum trimis în judecată. Pentru trimiterea sa în judecată a fost nevoie de un rechizitoriu cu două pagini. Dar, important este că Iordănescu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie săvârşite timp de 5 ani de zile. Este vorba despre desfăşurarea de activităţi economice incompatibile cu funcţia de poliţist.
Mai exact, Gabi Iordănescu a fost acuzat de procurori că, începând cu anul 2008, de când soţia sa a înfiinţat o firmă de transporturi, s-a implicat activ în efectuarea unor activităţi şi întocmirea unor documente contabile. Astfel, inculpatul a fost cel care discuta cu şoferii ce urmau să fie angajaţi, a întocmit în mod repetat facturi fiscale, declaraţii privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, deconturi de TVA, state de plată, chitanţe de încasare a unor sume de bani, încasând efectiv bani, etc. Mai mult decât atât, în două rânduri, acesta s-a deplasat în Germania de unde a cumpărat pentru firmă două autocamioane. Verificările documentelor financiare ale firmei evidenţiază faptul că aproape 80% dintre acestea au fost întocmite şi semnate de Iordănescu Gabi.
Mai mult decât atât, în declaraţiile de avere, Iordănescu Gabriel nu a înscris sumele de bani acordate de el ca împrumut societăţii comerciale, societate ce aparţine soţiei sale şi nici veniturile obţinute atât de el, cât şi de consoartă.
Pe parcursul urmăririi penale, Iordănescu Gabriel a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, susţinând că s-a implicat în activitatea firmei din dorinţa de a-şi ajuta soţia care era ocupată. În ceea ce priveşte declaraţia de avere, nu a făcut declaraţiile corespunzătoare din neştiinţă.
Deşi a fost trimis în judecată după ce şi-a recunoscut faptele, dosarul lui Iordănescu nu a fost soluţionat nici până în prezent, inculpatul folosindu-se de tot felul de tertipuri pentru a trage de timp. Ultima găselniţă a poliţistului a fost cererea de strămutare a dosarului către o altă instanţă din ţară. Nu ştim care sunt motivele invocate de către Iordănescu atunci când a solicitat strămutarea, dar ştim cu siguranţă că au fost neîntemeiate. Spunem acest lucru întrucât Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care a soluţionat cererea de strămutare a poliţistului, i-a respins acestuia acţiunea ca nefondată. Anterior, Iordănescu a mai avut la Curtea de Apel Bucureşti o solicitare de suspendare a judecăţii dosarului aflat pe rolul Tribunalului Ialomiţa, dar şi acea solicitare i-a fost respinsă. În orice caz, prin aceste jocuri de-a instanţa, Iordănescu a obţinut ce şi-a dorit şi anume tergiversarea soluţionării dosarului său penal. Dosarul de fond are termen în luna noiembrie şi în cazul în care nu va fi soluţionat nici atunci, următorul termen este posibil să fie în anul 2014. Şi uite aşa, cercetat pentru fapte de corupţie, Gogu Iordănescu şi-a mai petrecut un an pe statul de plată al IPJ Ialomiţa.
Jurnalul de Ialomiţa

 

 

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.