La trei luni de la plângerea ACL pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale în Ialomiţa, dosarul încă nu a fost soluţionat

1

VOTARE - TURCAN - BUCURESTIÎn timpul campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României, Alianţa Creştin Liberală din Ialomiţa a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia în care solicită verificarea listelor suplimentare din care s-ar putea constata săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 387 din Codul penal – Frauda la vot şi la art. 326 din Codul penal – falsul în declaraţii. Cei de la ACL au avut în vedere faptul că din datele înscrise în listele suplimentare rezultă că mai multe persoane au votat în aceeaşi zi de 2 noiembrie 2014 în mai multe secţii de votare de mai multe ori, fiind înscrişi pe mai multe liste suplimentare, semnând declaraţii false odată cu exercitarea votului.
Potrivit reprezentanţilor ACL Ialomiţa, la vremea respectivă, a fost făcută o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a verifica în toată baza de date a voturilor date de ialomiţeni, nu doar a listelor suplimentare. Însă, răspunsul primit de către reprezentanţii ACL de la AEP a fost unul ambiguu. Cu toate acestea, în urma unei simple analize a listelor suplimentare, s-a putut constata că în judeţul nostru s-a înregistrat vot multiplu, iar persoanele care au făcut acest lucru vor răspunde acum în faţa legii.
Deşi au trecut trei luni de la depunerea plângerii penale, reprezentanţii ACL Ialomiţa nu au primit nici un răspuns cu privire la aspectele reclamate. Şi aici ne referim şi la faptul că nici măcar nu au aflat dacă au fost demarate cercetările sau nu, darămite să se fi dat vreo soluţie în acel dosar penal.
Ciudat este că, pentru o plângere similară la alegerile din 2009, Parchetul Înaltei Curţi a dat o soluţie în 7 zile. Oare să fi contat atunci faptul că persoana învinuită era primar? În orice caz, atunci, la nici măcar o lună de zile de la depunerea plângerii penale, reclamanţii au şi primit răspuns, evident că fapta nu se confirmă. Acum, într-o speţă similară, nu s-a oferit nici un răspuns, deşi au trecut trei luni de zile. 
Jurnalul de Ialomița

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.