Magistraţii Curţii de Apel au respins apelul interlopului Calu

0

mihaiu catalin caluInterlopul Mihaiu Cătălin, zis Calu, a fost arestat alături de un membru al clanului său, Gabriel Nicolau, zis Gabi Chioru, în luna iulie 2011, ambii fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.
Mai exact, cei doi l-au lovit cu sabia în cap şi l-au tâlhărit în data de 16 iunie 2011, în jurul orei 19:10, pe slobozeanul Marin Ilie. Potrivit declaraţiilor victimei, date atât la Poliţie, cât şi la Parchetul Judeţean, a fost chemat de cei doi, Calu şi Gabi Chioru, în „cartierul lor general“, în speţă Cartierul 500. Pentru că întârziase cu „marfa“ – o tânără „producătoare“, aflată în proprietatea celor 2, o ţinuse mai mult decât plătise, Marin Ilie a văzut pe pielea lui ce înseamnă să nu fii punctual. Astfel, a primit o sabie în cap şi „30 de bâte“, ajungând la Urgenţe cu o rană urâtă.
Victima a fost internată la spital, cu o rană serioasă la cap, iar din unitatea medicală a fugit de frica găştii lui Calu. Prin urmare, a fost şi bătut şi tâlhărit şi nici nu a mai putut beneficia de îngrijiri medicale.
În data de 25 aprilie 2012, Tribunalul Ialomiţa s-a pronunţat în dosarul interlopului Calu şi al gărzii sale, Gabi Chioru. Astfel, instanţa l-a condamnat pe Mihaiu Cătălin la 9 ani de închisoare. În ceea ce-l priveşte pe Gabi Chioru, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, tot pentru tentativă de omor.
Bineînţeles, cei doi au declarat apel împotriva condamnărilor primite de la Tribunalul Ialomiţa, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Magistraţii bucureşteni au menţinut de fiecare dată măsura de arestare preventivă, deşi inculpaţii au cerut la fiecare termen să fie eliberaţi provizoriu sub control judiciar. Acest lucru l-a enervat atât de tare pe interlopul Calu la un termen de judecată, încât a spart boxa acuzaţilor din sala de judecată a Curţii de Apel Bucureşti.
În urmă cu o lună de zile, Gabi Chioru şi-a retras apelul pe care-l declarase împotriva condamnării primită de la instanţa ialomiţeană.
La finele săptămânii trecute, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat şi în legătură cu acţiunea lui Mihaiu Cătălin. După câteva luni de proces, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat decizia de a respinge apelul interlopului slobozean, considerându-l nefondat. Astfel, sentinţa Tribunalului Ialomiţa a rămas neschimbată, însă nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.
Elena Georgescu, Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.