Pentru că a furat bani din gestiune, casierul primăriei Manasia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

0

grgrgrhhthtÎn luna octombrie 2014, casierul Primăriei Manasia a fost arestat preventiv de către procurorii din Urziceni pentru că a furat banii din gestiune.
La data de 17 octombrie, judecătorii din Urziceni au admis propunerea procurorilor şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele suspectului Bucur Mădălin. Tot în stare de arest preventiv se afla inculpatul Bucur Mădălin şi la sfârşitul anului trecut, când procurorii din Urziceni au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru delapidare.
Potrivit rechizitoriului, inculpatul Bucur Mădălin, profitând de funcţia pe care o avea în cadrul Primăriei Manasia, a anulat din evidenţele electronice chitanţe de depunere şi a editat borderouri în vederea depunerii sumelor către Trezoreria Urziceni, fără ca în acestea să fie înscrise chitanţele eliberate. De asemenea, în perioada 11 iunie 2012 – 30 iulie 2014, prin acte repetate şi-a însuşit suma de 8.380 lei din gestiune.
La începutul anului inculpatul Bucur Mădălin a făcut o solicitare pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Judecătorii din Urziceni i-au admis cererea şi astfel, Bucur Mădălin a fost eliberat din arest sub control judiciar.
Zilele trecute instanţa de judecată s-a pronunţat în dosarul fostului casier al Primăriei Manasia. Astfel, inculpatul Bucur Mădălin Cristian a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu şi fals intelectual. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul şcolii gimnaziale din comuna Manasia şi a grădiniţei din localitate, pe o perioadă de 60 de zile.
Trebuie să menţionăm şi faptul că Primăria Comunei Manasia, nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind acoperit prin restituirea sumelor de bani. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Cătălin Frangulea, Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.