Polițiștii au descoperit muniție lipsă din gestiunea magazinului AJVPS Fetești

0

3rf rfffLa sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a efectuat un control la un magazin de arme din Feteşti. Verificările au fost demarate în urma unei sesizări trimisă de mai mulţi vânători, membri ai AJVPS Ialomiţa. În cadrul acelei sesizări, vânătorii reclamau mai multe nereguli privind regimul armelor şi muniţiei.
Astfel, la controlul efectuat de către ofiţerii Serviciului de Arme, au asistat din partea AJVPS – paznicul de vânătoare Vlas Silviu şi gestionarul magazinului, Stancu George. La finalizarea controlului, ofiţerii de poliţie au constatat că există diferenţe între stocurile scriptice şi cele faptice. În mod concret, în gestiunea magazinului au fost găsite în plus 165 de cartuşe de vânătoare, calibru 12, iar 55 de cartuşe de calibru 16 erau lipsă din gestiune.
Gestionarul magazinului de arme al AJVPS din Feteşti, Stancu George, susţine că aceste diferenţe există doar pentru că este posibil să fie ceva greşeli în acte, nu că s-ar fi folosit fără nici o evidenţă strictă. Mai mult decât atât, Stancu nu are aviz de gestionar pentru magazin de arme şi muniţii de câteva luni bune, încălcându-se astfel legea.
În ceea ce priveşte delegarea paznicului de vânătoare Vlad Silviu de a manageria magazinul de muniţie din Feteşti, nu este decât o dispoziţie verbală din partea directorului AJVPS Ialomiţa, Marius Dumitrescu. Ţinând cont de acestea, paznicul de vânătoare nu ar avea ce să caute în magazin, neavând nici o calitate legală.
Ofiţerii Serviciului Arme au ridicat registrul cu muniţie al magazinului şi au sigilat rastelurile cu arme, punându-i în vedere gestionarului să nu care cumva să le rupă până la finalizarea cercetărilor.
Elena Georgescu, Jurnalul de Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.