RAR Ialomiţa a verificat anul trecut aproape 230 de maşini aflate în trafic. 33% au avut probleme tehnice

0

hmhjm“Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe şosele vehiculele care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Este contribuţia noastră substanţială pentru a avea un parc auto cât mai sigur în România”, declară George-Adrian Dincă, directorul general al Registrului Auto Român. 
Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 229 autovehicule la nivelul judeţului Ialomiţa. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 27 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român. 
Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite: 
–    33,19% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate)
–    9,61% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare)
–    4,8% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). 
–    în urma analizei emisiilor poluante, la 31,14 % dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis. 
În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Ialomiţa de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 105 sancţiuni, au fost reţinute 13 permise de conducere şi 92 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice. 
Directorul Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.
Jurnalul de Ialomița

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.