Sătul de acuzele aduse de tandemul Malancă-Stavăr, directorul Şcolii din Gura Ialomiţei a demisionat

0

Luni, 19 octombrie a.c., directorul şcolii din comuna Gura Ialomiţei, profesorul de matematică Alexandru Simion, şi-a înaintat demisia. Motivul pe care acesta îl invocă ar fi, după spusele sale, de ordin medical. Discutabil. Dar noi ştim cu totul altceva, iar dânsul se fereşte să declare, probabil, din bun simţ ori… din binecunoscuta teamă de sistem. Învăţătorul Malancă, simpatizant al PDL, este bun prieten cu „tovarăşul general” Ilie Stavăr, care  i-ar fi promis postul de conducere la şcoala din comună.

Două obstacole le-au stat în cale: faptul că un învăţător nu poate fi numit director, aşa cum prevede legislaţia învăţământului şi, al doilea obstacol, care a fost deja trecut, era demiterea sau demisia actualului director, om cu frica lui Dumnezeu şi apreciat printre localnici, inclusiv de primarul Jipa Ioan:„ Directorul Simion este om cu frica lui Dumnezeu, îşi vede de treaba lui şi nu are treabă cu politica!” ne-a declarat, în urmă cu câteva săptămâni primarul.

Aflând vestea că directorul şi-a depus demisia, l-am contactat din nou pe primar: „ Nu şi-a dat domnul Simion demisia! Cum să se petreacă aşa ceva? E director acolo, e om cu carte, are experienţă! Ce să caute Malancă director? Nu-l vrea, domnule, nimeni pe Malancă director! A venit de mână cu Stavăr, să ne ia microbuzul, nu are ce căuta la conducerea Şcolii din Gura Ialomiţei!”

Am reuşit, în cele din urmă, să aflăm şi numărul de telefon al profesorului Simion, care s-a scuzut că nu prea poate vorbi, dar cu toate acestea, a confirmat zvonurile: „ Da, este adevărat, mi-am depus demisia, din motive medicale. Voi rămâne profesor de matematică, e meseria mea. Nu am mai suportat stresul care implică această funcţie şi las locul altcuiva. Eu mai am 5 ani până la pensie şi e mai bine ca, la bătrâneţe, să nu mai fii director. În ceea ce-l priveşte pe învăţătorul Malancă, dânsul nu poate fi pus director, pentru că nu întruneşte condiţiile, pentru a fi numit pe această funcţie. Şi, apoi, nimeni de aici nu îl vrea ca director.  Vă rog să mă scuzaţi, sunt la o înmormântare şi nu mai pot vorbi!”

După ce am ascultat şi părerea „la rece” a fostului director, l-am contactat din nou pe primarul Jipa, care a rămas stupefiat: „Cum aşa? Imposibil, am vorbit vineri cu dumnealui şi mi-a promis că nu va demisiona. Nu pot să cred! “

Acum rămâne de văzut cine va fi instalat la conducerea şcolii. Dacă „tovarăşul general” va instala un democrat de-al său şi, în special, pe Malancă…atunci, tot ce trebuia demonstrat… se va demonstra!

Vlad Frăţilă , Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.