Scandalul din poliţie, sub lupa cetăţănilor: „Nu ştiu de ce la şefia poliţiei nu pun direct un interlop.”

2

„Nu ştiu de ce la şefia poliţiei nu pun direct un interlop. Atunci nu ne-am mai face şi noi iluzii, ca proştii… Ar fi sinceri şi ar zice «dragi ialomiţeni, oamenii ăştia conduc poliţia… noi ne închinăm la ei, să faceţi şi voi la fel»…”

Numirea unui şef la IPJ Ialomiţa, care să nu fie din judeţ şi care, măcar teoretic, să fie neatins de interesele clanurilor locale de interlopi, pare soluţia cea mai potrivită pentru situaţia în care a ajuns Poliţia Slobozia. Sau, cel puţin, e soluţia pe care tot mai mulţi, printre care şi prefectul Ştiucă, o găsesc ca fiind eficientă în lupta dovedită pierdută cu interese personale ce primează în faţa siguranţei locuitorilor judeţului.
Măsura luată, cam târziu, de către ministrul Nica i-a dat palpitaţii Bîtlan-ului, atât de mari încât acesta s-a internat în spital, aşteptând, asemeni subalternului Chirică, pensionarea la adăpostul remunerării pe banii publici.
Faţă de acest scandal, reîncălzit de presa centrală, probabil doar din lipsă de subiecte, protestul poliţiştilor a trecut aproape neobservat, deşi timp de nu mai puţin de 4 zile, aceştia şi-au strigat oful la portavoce.
Aţi avut urechi să-i auziţi sau i-aţi certat, măcar din priviri, pentru că v-au pierdut încrederea în scandaluri repetate? Mai aveţi încredere în Poliţie că vă poate apăra, că vă tratează egal, că nu aşteaptă o şpagă, măcar şi una mai mică, nu de interlop? Cum comentaţi demiterea şefilor Poliţiei, abia acum, când problemele sunt de fapt, vechi şi atârnau ca o tinichea de coada întregului judeţ?
Iată şi răspunsurile câtorva dintre dumneavoastră:


„Sunt şi multe, prea multe lichele printre poliţişti…”

Geanina Popa, 38 de ani, secretară: „Noi nu am înţeles de ce le-a luat atât ca să fie demişi… ştiu că au trecut atâtea luni de când cucoana aia, concubina sau ce-o fi ea, ei ştiu…, a lui Gigi Piticu s-a dus la OTV, şi televiziunea poporului a reuşit performanţa să ne facă celebrii… noi, judeţ mic şi nebăgat în seamă decât când se întâmplă astfel de lucruri… ştiu că au scris şi cei din Slobozia… Apoi s-a lăsat liniştea. Mă rog, nu e o surpriză. Dar, indiferent care o fi cauza, bine că i-au dat afară. Oricum, o dată în plus, Bîtlan şi-a demonstrat «moralitatea» intrând în medical… săracu’, l-a luat cu palpitaţii când l-a certat Nica în direct. Să vedem acum cine o veni… Grevă? I-am văzut într-o dimineaţă pe câţiva, îmi duceam copilul în parc şi erau la Prefectură. Nu ştiu ce să zic, or fi şi oameni competenţi printre ei, şi chiar nu or avea bani nici de chirie, nici de benzină, nu-i greu de crezut, nimeni nu prea mai are bani şi cred că din toamnă o să urmeze valuri de prosteste ale bugetarilor… Dar, sunt şi multe, prea multe lichele printre poliţişti, iar ei nu merită să li se dea, ci să li se ia!”

Alexandru Ioan Oliman, 59 de ani, pensionar: „Bandiţii ăştia ar fi intrat în puşcărie într-o ţară civilizată. La noi, intră la pensie. Cu o pensie babană, sper să nu ducă lipsa banului nici când n-o să le mai zică nimeni, «săru-mâna şefu, ţi-am adus ploconu’»… E incredibil. Poliţistul român, tânăr, are de la cine învăţa, cu aşa şefi, să tot fii cinstit… Nu l-aţi văzut pe păcătosul ăla care era trimis să aducă băuturi şi carne pentru grătarul lor…, am citit în Jurnalul Naţional…, şi a dat trenul peste el, că era grăbit, să nu se încălzească berea la şefi. Şi Bîtlan era acolo. Nu i-ar fi ruşine. Inima lui de miliţian cum de nu plesneşte, că tot zicea că e în spital, că i s-a făcut rău dintr-o dată… nişte lichele, domnule. Ce încredere să mai ai? Apelezi la ei, că nu ai încotro, dar nu ştii la ce să te aştepţi… unii îţi cer şi şpagă. Or avea greutăţi, ziceau că nu au bani nici de tuş pentru imprimantă, dar dacă au şefi care nu ştiu să se gospodărească. Nu cred că sărăcia e o scuză să fie corupţi. În ţara asta, toţi suntem săraci, dar nu ne-aţi văzut pe noi de gât cu toţi analfabeţii, cu bani făcuţi din săracele fete trimise la produs cine ştie pe unde…”

„Cumpără poliţişti şi televiziunea îi face vedete… o ţară întreagă a văzut-o pe concubina aia, o analfabetă, care credea că face nu ştiu ce act de vitejie că demască un şef de la poliţie…”

Cristina Vişinescu, 43 de ani, şomeră: „Sora mea stă în Bora şi nu are linişte deloc din cauza ţiganilor ăstora… Păi ţi-e frică şi să ieşi din casă, seara, vă spun, e un chin pe acolo… dacă apuci să treci femeie singură, e vai de tine ce ţi-e dat să auzi… nu au ruşine, nu au frică… se cred cei mai tari, şi sunt de fapt nişte animale. Tocmai de asta sunt şi atât de puternici. Cumpără poliţişti şi televiziunea îi face vedete… o ţară întreagă a văzut-o pe concubina aia, o analfabetă, care credea că face nu ştiu ce act de vitejie că demască un şef de la poliţie. De fapt recunoştea cât de mare e problema poliţiei, ei, nişte infractori recunosc că dau spăgi să fie lăsaţi să-şi vadă de treburile murdare cu care se mândresc, iar şefii poliţişti, nişte corupţi preocupaţi doar de propriul buzunar… Vai de oraşul ăsta. Avem atâtea probleme, vă spun, că nu aşteptăm decât să ne mutăm undeva la ţară şi să nu mai ştim de nimic.”

Mihaela Rusu, 32 de ani, vânzătoare: „Am auzit întâi aici, în magazin. Toată lumea vorbea săptămâna trecută de Chirică, de Bîtlan, de Piticu’, parcă aşa îl cheamă… Bine că i-au dat afară. Oricum, nu ne mai punem baza în nimeni. Apa e cum e, poliţiştii dorm pe la interlopi pe acasă, să tot trăieşti în Slobozia. În rest, un mare sictir şi plictiseală cât cuprinde. Oamenii nu mai au bani, şomajul e tot mai mare, tare grele vremuri trăim. Aştept doar câteva zile de concediu, la sfârşitul lunii. În rest, nu mai aştept nimic.”

Mişu Stănescu, 43 de ani, inginer: „Pe mine mă sunau rudele din ţară, că au văzut la Realitatea şi voiau să mă întrebe ce se întâmplă, de parcă Slobozia devenise dintr-o dată importantă… ce să zic, să te tot mândreşti cu astfel de «bîtlani». Şi Chirică, despre care citeam, înainte de Bora, că revenise în funcţie… în ce sistem om trăi, zău că nu mai ştiu. Mi s-a părut o glumă ca poliţiştii să protesteze, câtă vreme şefii lor fac astfel de prostii… şi câte n-or mai face, dar le ţin ascunse… mai iese câte una, aşa cum au ieşit acum, să se răfuiască între ei… aşa mai aflăm şi noi, altfel suntem luaţi drept proşti, buni doar să plătească. Despre poliţişti, numai bancurile sunt bune. În rest, nimic.”

„E plin Youtube-ul de excese de putere şi de pulane de neam prost.”

Adelina Mărculescu, 41 de ani, învăţătoare, Feteşti: „Nu sunt din Slobozia, dar la noi cum credeţi că este? Şi la fel, în toată ţara. Faptul că a ieşit acum la iveală, nu e nimic spectaculos. Doar e un caz mai vechi, de care şi-au adus aminte, probabil, ca să dea impresia, ministrul Nica, ce mult se preocupă el de poliţiştii care fac rău… Şi doamna aceea, de la Realitatea, care e o ţaţă, după părerea mea…, dar nu despre ei e vorba, ci despre cum avem norocul să fie aleşi la conducerea Poliţiei, cei care se presupune că ar trebui să ne apere. Cum să ne apere când ei beau şi cad în patul interlopilor şi sub masa lor? Nişte oameni slabi, ademeniţi numai de bani şi fără bun simţ faţă de nimic. Mie îmi pare rău, că sunt şi poliţişti oneşti, luaţi drept fraieri de către cei care au înţeles să se descurce, ocolind legea şi luând-o de gât, la un pahar, două, trei în casa unor nimeni, până la urmă. Sunt foarte revoltată, Bîtlan doar conducea Poliţia întregului judeţ, şi a ascuns totul. Nu m-aş mira să aibă şi el astfel de spectacole date prin case de domni nu certaţi, ci împrieteniţi astfel cu legea. Legea sunt ei. Aşa au spus atâta timp, prin comportamenul lor. Să sperăm că Nica va fi luminat şi va pune pe cineva din afara judeţului, altfel nu va trece mult şi cred că povestea se va repeta.”

Marin Dinulescu, 39 de ani, şofer: „Poliţia e bună doar să-ţi dea sancţiuni. Uite că i-a sancţionat cineva şi pe ei, aş fi vrut să fiu de faţă să văd moaca domnului Bîtlan când a văzut la televizor că va fi demis. Cred că i-a stat friptura în gât, sigur era la vreun chiolhan, cum le e obiceiul burtoşilor ca ei… şi am citit şi despre poliţistul ăla mort când se ducea să le aducă de băut… nu le-ar fi ruşine… nu se mai satură. Cred că orice om s-ar mulţumi cu salariul pe care îl au ei, dar lăcomia nu are limite, se pare, şi bine că le-a venit de hac. Dar, nu vedeţi că tot nu sunt pedepsiţi? I-a trimis la pensie, să ia nişte bani degeaba. Bun aşa…”

Alin Cozma, 43 de ani, muncitor construcţii: „E greu pentru ăştia tineri, să ştiţi că nu sunt minciuni. Am un nepot care lucrează în poliţie, şi benzina o pun din banii lor când merg la intervenţii, că dacă aşteaptă să primească, nu mai prind nici pe dracu’… Şefii tot timpul aşa au fost, cine e şef, profită de funcţie, îl îmbată puterea. Pe Chirică l-au îmbătat interlopii. S-a îmbătat el cu ei. Ce prostii au zis, cu Xanax, cu… cine i-o fi crezut? Nu ştiu de ce nu i-au dat afară de atunci… e…, a mai luat şi domnul Bîtlan un ban. Mai ia şi acum, că or avea pensie bunicică, deh, nu oricine ajunge să bea cu ţiganii ăia din Bora sau de unde or fi…”

Paul Cernat, 31 de ani, distribuitor: „Cine se aseamănă se adună. Şi Chirică şi Bîtlan, numai buni de condus Poliţia din Ialomiţa. Eu nu ştiu de ce la şefia poliţiei nu pun direct un interlop. Atunci nu ne-am mai face şi noi iluzii, ca proştii… Ar fi sinceri şi ar zice «dragi ialomiţeni, oamenii ăştia conduc Poliţia… noi ne închinăm la ei, să faceţi şi voi la fel.» Şi atunci, nici voi ziariştii, şi nici noi nu ne-am mai frământa atâta… am bate în poartă la cine trebuie şi am cotiza. Măcar e mai sincer, decât să pozezi în uniformă şi să zaci apoi beat, acasă la toţi cretinii, de care, normal, ar trebui să aperi oraşul. Despre protest, să le dea doar dacă demonstrează că fac ceva. Ei aduc infractori, le dă statul bani, altfel nu. Că doar e plin Youtube-ul de excese de putere şi de pulane de neam prost.”

Gheorghe Adăscăliţei, 61 de ani, pensionar: „Păi, de când se ştiu miliţienii, tot aşa au făcut. Ce, ăsta e vreun comportament de şef, să-ţi demonstreze că e altfel…, acopereau toţi cartoforii şi înainte. Dacă le dădeau ceva, îi scoteau basma curată. Doar acum, că s-a schimbat moda şi a ajuns plaga asta, îmbogăţiţii în felul ăsta, ce au furat şi ne-au făcut de ruşine în străinătate… Toţi maneliştii neruşinaţi, analfabeţi, nespălaţi, că ţi-e şi scârbă, toţi ăştia au ajuns mari domni, doar pentru că au făcut banii ăia cumva, iar sistemul e corupt, şi nu numai că îi susţine, dar îi şi încurajează la vârf. Cum altfel Chirică ar mai fi putut bea liniştit cu ei? Primesc ce merită. Problema e că noi primim ce nu merităm. N-or fi toţi aşa, dar nu cred că se pot plânge de salarii…, e acum un an mai greu, dar poliţiştii tot timpul au avut lefuri mari, nu degeaba toată lumea voia să intre în Poliţie. Acum mai au ei probleme, dar nu vedeţi că ştiu să şi le rezolve? Tot timpul găsesc ei câte un pitic, să le dea ce au nevoie… e şi o vorbă: «fiecare cu piticul lui»…, cred că mai potrivită pentru poliţiştii din Ialomiţa, nici că se găseşte alta în perioada asta. Dar lăsând gluma la o parte, eu sper să găsească pe cineva din afară să facă un pic de curăţenie, că ni s-a dus faima cu ăştia. Şi Slobozia, şi Urziceniul şi Ţăndăreiul, mustesc de infractori şi ne e tot mai frică de ei. Sper să le arate cineva că nu sunt stăpâni, cum se cred.”

Mădălina FURIŞ

2 comentarii

  1. mai nene…asa e la noi la slobozia… k la noi..la nimeni!!! sunt dezgustata..politia e corupta in continuare…si toti . si procurorii si toti… in slobozia… asa a fost mereu..si akum tziganii au ajuns sa faca legea dupa bunul lor plak..asta pt k ne lasam calcati in picioare si nu ne opunem cu nimik, de park ne-am complace si noi in situatia asta

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.