Se întâmplă la Şcoala Gura Ialomiţei – WC-ul făcut la preţ de vilă nu este funcţional

2

La începutul anului trecut, în atenţia poliţiştilor din Ţăndărei a intrat execuţia unui grup sanitar la şcoala din Gura Ialomiţei.

În 2007, şcoala a fost supusă reabilitării, asta presupunând şi realizarea unui grup sanitar după cerinţele actuale. Execuţia lucrării a început…iar grupul sanitar s-a realizat… tot în curtea şcolii, adică la vreo 30 de metri de aceasta. Însă, nu asta a fost problema. Poate că nici preţul exorbitant, de aproape 3,5 miliarde rol, n-ar fi generat nemulţumiri prea mari, poate doar o reacţie de lehamite. Însă, faptul că acest grup sanitar a fost făcut degeaba, iar suma asta enormă, cu care – vorba aia – îţi ridici lejer un P + 1, s-a dus pe apa sâmbetei, i-a scos din pepeni pe oamenii şcolii.

Enervat la culme de faptul că, deşi s-au băgat atâţia bani într-un WC, acesta nu e funcţional, elevii fiind nevoiţi să-şi facă nevoile după zidurile acestuia, un cadru didactic a pus piciorul în prag şi l-a reclamat pe … directorul şcolii.

Cercetările au demarat, iar ancheta chiar s-a finalizat, după cum aveam să aflăm de la conducerea Poliţiei din Ţăndărei.

Concret, dosarul penal în care s-au efectuat cercetări faţă de directorul unităţii de învăţământ din Gura Ialomiţei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, a fost predat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, la data de 22.01.2009, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale.

WC-ul, în continuare nefuncţional

Soluţia poliţiştilor, confirmată de procurori, este normal, atâta timp cât nu directorul şcolii a organizat licitaţia, şi nici nu a avut ca atribuţii supravegherea lucrărilor. Wc-ul la preţ de vilă a fost făcut în mandatul lui Gogu Petre în fruntea Inspectoratului Şcolar. Azi, 29 septembrie, toaleta cu uşi şi ferestre din termopan este, în continuare, nefuncţională. Practic, 4 pereţi şi un acoperiş rudimentar, în care au fost instalate două chiuvete, două pişoare şi 4 closete ieftine au costat 3,5 miliarde rol. Această sumă exorbitantă nu a fost suficientă astfel încât grupul sanitar să fie racordat la o fosă. În continuare, elevii din Gura Ialomiţei folosesc acelaşi wc insalubru, vechi de pe vremea părinţilor. Cel de pe vremea conducerii liberale a Inspectoratului Şcolar nu poate fi folosit. Şi când ne gândim că aşa au fost cheltuite 30 de milioane de euro pentru reabilitarea şcolilor ialomiţene în ultimii 3 ani …

Elena Georgescu, Jurnalul de Ialomiţa

2 comentarii

 1. Firma care a castigat licitatia si a incasat bani nu poate fi actionata in instanta?
  O lucrare nu mai este receptionata ?
  Cine a facut receptia lucrarii?
  Cine sunt membrii comisiei de receptie cel putin pe hartie?
  In ce conditii s-au virat banii in contul prestatorului ?
  Sunt raspunsuri la aceste intrebari de s-a dat N.P.?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.