Traficanţii de droguri din Amara, condamnaţi definitiv la pedepse cu executare

1

postaru daniel si postaru paul sorin

În luna noiembrie a anului trecut, DIICOT a primit un pont cu privire la faptul că mai multe persoane din Amara fac trafic cu droguri.
În urma cercetărilor efectuate, procurorii DIICOT au reuşit să afle că inculpaţii Poştaru Daniel Ionuţ şi Poştaru Paul Sorin sunt principalii traficanţi de droguri din oraşul Amara. Aceştia se ocupau cu procurarea de droguri (cannabis şi rezină de cannabis) în cantităţi mari pe care le distribuiau unor persoane apropiate. Cei doi inculpaţi sunt prieteni şi vecini cu inculpatul Becheanu Vasile zis Lică, principalul pion în distribuirea drogurilor. De identificarea clienţilor se ocupau atât inculpaţii Poştaru Daniel şi Poştaru Paul, cât şi inculpatul Becheanu Vasile. În momentul în care un client îl contacta pe inculpatul Becheanu Vasile, acesta lua, la rândul său, legătura cu unul dintre fraţii Poştaru cărora le cerea marfă. Legăturile dintre aceştia erau facile având în vedere faptul că toţi trei locuiesc în acelaşi bloc.
În data de 18 ianuarie a.c., fraţii Daniel şi Paul Poştaru din Amara, alături de Viorel Dumitru, zis JR, şi de Lică Becheanu, tot din Amara, au fost arestaţi pentru trafic de droguri. În momentul în care a fost arestat, Daniel Poştaru cobora din autocarul ce îl aducea din Spania, de acolo de unde aducea drogurile. Ulterior, „marfa” ar fi trebuit să fie plasată în Slobozia şi în Călăraşi.
În timpul cercetărilor, dintre cei 4, în faţa procurorilor DIICOT, doar Viorel Dumitru, zis JERE, a recunoscut fapta şi i-a turnat şi pe ceilalţi 3.
În data de 8 aprilie a.c., Tribunalul Călăraşi a dat sentinţa. Pentru că au recunoscut faptele, Dan Poştaru, Viorel Dumitru şi Lică Becheanu au fost condamnaţi rapid: Dan – 4 ani cu executare, Dumitru şi Becheanu, câte un an şi 10 luni cu executare.
Pentru că cel de-al doilea frate Poştaru nu şi-a recunoscut vina, acesta a fost judecat într-un alt dosar, disjuns din cel în care fuseseră trimişi în judecată la pachet.
Între timp, cei trei inculpaţi condamnaţi au ajuns cu procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel le-a respins acţiunea. Din păcate pentru ei, Dan Poştaru, Lică Becheanu şi Viorel Dumitru nu au primit clemenţă nici din partea magistraţilor ICCJ. Astfel, condamnările date de Tribunalul Călăraşi au rămas definitive.
Singurul inculpat care încă nu a primit o condamnare definitivă este Paul Poştaru. Acesta este judecat în stare de libertate, dosarul său fiind pe rolul Curţii de Apel spre judecarea apelului pe care acesta l-a formulat împotriva sentinţei de condamnare la 4 ani de închisoare pronunţată de Tribunalul Călăraşi.
Jurnalul de Ialomiţa

1 comentariu

  1. Si acum ce sa zic?asteptam un lung proces cu ziarul!De ce?….ca sa vezi….eu chiar am fost achitat si prin urmare,domnilor de la ziar,nu eram “traficant,drogat,proxenet….”Cu toate ca m-am prezentat personal la dumneavoastra si v-am rugat sa nu mai publicati nimic despre mine si sa nu imi mai publicati poza in ziar,ce ati facut?A urmat un alt articol si un altul…..toate in acelasi mod de defaimatoare si de natura a imi distruge imaginea……..Bafta la proces,pentru ca in mod sigur asta o sa urmeze…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.