Liviu Cazan: „Electoratul nostru tradiţional ne-a dat un semnal că nu se simte reprezentat şi că nu poate continua să susţină un proiect monocolor, de dreapta, în care nu se regăsesc în nici un fel şi soluţiile la problemele lor”

11

Climatul în care se desfăşoară astăzi procesul administrativ la Urziceni l-a determinat pe preşedintele PSD Urziceni să facă un apel la normalitate. În fapt, Liviu Cazan propune pentru Urziceni un nou sistem de lucru în Administraţie, bazat pe dialog şi colaborare în elaborarea şi susţinerea proiectelor municipale.
– Candidaţi separat pentru Primăria Urziceni, în vreme ce la consiliul judeţean mergeţi pe liste comune cu PNL. Ne puteţi explica de ce s-a ajuns la o astfel de decizie?
– Candidatura noastră ca PSD pentru Primărie şi Consiliul local este necesară, deoarece nu suntem de acord cu modelul de administrare implementat de actualul primar. Eu susţin un model bazat pe competenţa unei echipe, motivat de faptul că niciun om nu poate acoperi toate domeniile de activitate. Multitudinea de probleme ce revin ca rezolvare în sarcina primarului reclamă competenţe şi cunoştinţe multiple, pe care numai o echipa ţi le poate oferi. Eu văd în Consiliul local un partener şi nu o masă de manevră căreia să-i cumperi votul cu avantaje. Nu împărtăşesc ideea că grupurile de consilieri trebuie să voteze doar în concordanţă cu interesul politic. În şedinţele de Consiliu trebuie să se consume o dezbatere reală, cu schimburi de idei. În ultimii 4 ani, Consiliul municipal ne-a oferit multă ceartă, tensiuni nejustificate, inflexibilitate din partea primarului şi a susţinătorilor săi. E uşor, dar şi contraproductiv să treci cu tăvălugul unei majorităţi peste orice opinie. Este mai greu să asculţi şi să accepţi că şi partenerul de dialog poate avea idei bune. Eu cred că asta trebuie să facă un primar. Să armonizeze punctele de vedere ale consilierilor şi să contribuie la adoptarea unei decizii optime, în folosul cetăţeanului. În Consiliu nu trebuie să fie o competiţie de culturism, în care câştigă cel care îşi umflă muşchii mai mult, ci o competiţie de idei la care contribuie cei care au idei şi nu cei cărora li se induc idei.
– În aceste condiţii, putem vorbi de o altă strategie în confruntarea politică ce va urma?
– În mod evident vom avea în vedere, ca şi până acum, de altfel, problemele reclamate de cetăţeni, iar pe baza lor ne vom stabili acţiunea politică şi programele electorale. Diferită va fi strategia de comunicare cu cetăţenii şi cu competitorii de pe scena politică. Dialogul cu cetăţenii va constitui o prioritate pentru organizaţie şi se va derula permanent, pe stradă, la întâlniri publice, prin vizitele regulate pe care le vom face în cartiere. În ceea ce priveşte raportarea la competitori, vom iniţia dialog politic cu toate forţele politice care vor dori să dialogheze. Noi nu credem că partidele trebuie să exacerbeze lupta politică. Credem într-o competiţie a ideilor care, odată finalizată, să lase loc negocierii flexibile şi susţinerii reciproce pentru proiectele care, indiferent de cine le propune, vor contribui la creşterea gradului de confort şi securitate al comunităţii.
– Şi nu puteaţi armoniza viziunea dvs cu cea a PNL?
– Ne plasam într-o competiţie cu amicii noştri din PNL pentru că noi credem că politicile sociale pe care PSD le susţine trebuie să fie mult mai prezente în acţiunea Primăriei. Nu transformăm o zonă locuită de cetăţeni cu venituri reduse în groapă de gunoi, doar pentru că din zona aceea nu luăm voturi, poate nu colectăm nici impozite şi, ca atare, nu ne priveşte soarta familiilor de acolo. Nu trântim uşa în nas unor cetăţeni doar pentru faptul că sunt săraci. Nu orice cetăţean care cere ceva de la Primărie are probleme cu alcoolul şi nu vrea să muncească, aşa cum se plâng unii dintre concetăţenii noştri că au fost catalogaţi. Este o diferenţă de abordare, iar electoratul nostru tradiţional ne-a dat un semnal că nu se simte reprezentat şi că nu poate continua să susţină un proiect monocolor, de dreapta, în care nu se regăsesc în nici un fel şi soluţiile la problemele lor.
– Va fi totuşi o luptă electorală care presupune atacuri şi lovituri sub centură. Cum o să gestionaţi această luptă şi, mai ales, cu va putea exista dialog după această luptă?
– Sperăm să avem parte de o competiţie onestă şi curată cu partenerii din PNL, iar după ce electoratul va stabili ce pondere vom avea în Consiliul local vom avea înţelepciunea de a ne armoniza programele în platforma comună a USL, iar colaborarea cu domniile lor în mandatul viitor să ofere satisfacţie susţinătorilor ambelor partide. Este evident că această platformă va fi dominată de proiectele care au primit mai multe voturi de la cetăţeni. Noi sperăm ca electoratul nostru să tranşeze această competiţie, iar colaborarea cu PNL în USL să se centreze pe proiectele noastre.
– Există şi posibilitatea unui refuz din partea liberalilor. Cum veţi gestiona această situaţie?
– Este o situaţie ipotetică pe care nu o luăm în calcul în acest moment şi vă explic şi de ce. Eu cred că o ofertă concretă şi civilizată de dialog politic este greu de refuzat de către un candidat bine intenţionat. Eu nu cred că nu se poate dialoga cu PNL, cred numai că până acum poate că nu s-au găsit lucrurile care ne unesc şi au fost exacerbate cele care ne dezbină.

11 comentarii

  1. Hai sa vedem cum ii contracarati pe actualul primar si pe Banescu, directorul cu priza la etnia bruneta! Tocmai s-a inscris in PNL, dupa ce PDL l-a tinut in functie exact pentru alegerile de anul asta! Asa teapa, da! Ha, ha, ha!

  2. Individul asta e genial. Electoratul lor traditional???? Doctrina de dreapta????????? Ba Gogule, electoratul voteaza cu cine da ajutoare sociale (ca e tare greu la munca) sau o galeata mai plina in ziua alegerilor. De doctrina nu au habar nici macar candidatii, cu atat mai putin prostimea pentru care complicatia asta numita pluripartidism se rezuma la “ai lu’ ala” versus “ailalti”. Asta ar explica alianta de stanga-dreapta pentru ciolan pe care o reprezinti.
    Hai, mai intrebati-l ca e amuzant rau. Eventual sa ne zica de politicienii care-si schimba doctrina si profundele convingeri politice de 3 ori intr-un mandat.

  3. Va raspund eu, cine este Liviu Cazan. Este un baiat nascut si crescut in orasul nostru, a facut liceul teoretic la noi in oras, si-a facut studii universitare si a reveni in orasul unde si-a facut o afacere, investeste si creaza locuri de munca. Cred ca este momentul pentru o schimbare. Acest om chiar vrea sa faca ceva pentru orasul nostru.

  4. Sa-l felicitam, ar fi primul roman care nu intra in politica sa-si umple burdihanul. Sa speram ca investitia in scaun va da roade dupa modelul consacrat de marii maestri in viata. Tiparul e cunoscut: se ia un mic afacerist cu ambitii mari, se baga bani in campania unui partid oarecare si se trag foloasele dupa ceva timp cand micul afacerist devin mare, de obicei cu ceva ajutor de la buget prin niste contracte plasate strategic. Da, stiu sunt cinic. Am 20 de ani de exemple care sa ma sustina.

  5. BAETI DACA VOI VRETI SA VA F-TA IAR IN GURA IN DIRECT LA RADIO SI SA PLATITI CEA MAI SCUMPA APA DIN TARA NU AVETI DE CAT SA-L VOTATI LA CONSTANTA APA E 0.85 BANI LA NOI 6 LEI CU TOT CU CANAL VOTATIIL PE SAVA CA E ACTIONAR LA ECO AQUA

  6. Apa la robinet e mai galbena decat cravata turcului. Dar prostimea o sa il voteze. Adica betivii carora le da el de baut. Pentru ca astia nu beau apa. Apropos, stiati ca mai nou turcu isi tine intalnirile de partid la “smochina”?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.