Liviu Cazan: „Îi aştept pe site pe toţi cei cărora le pasă de modul în care se construieşte astăzi Urziceniul de mâine”

2

Liderul social – democraţilor municipali, Liviu Cazan, a lansat de curând un site construit în formula unei tribune de dezbateri cu locuitorii municipiului, pe subiecte cu impact social local. Prin acest demers, preşedintele PSD Urziceni şi-a propus încurajarea cetăţenilor pentru a se implica în proiectul de construcţie a Urziceniului în următorii ani.
Mediu de promovare a iniţiativelor venite din partea opiniei publice
„Mi-am dorit lansarea unei platforme de discuţii care să vizeze soluţii venite de la cetăţeni pentru câteva dintre problemele majore ale oraşului pe care autoritatea locală nu reuşit să le rezolve. Ideea de bază a fost aceea de a stimula cetăţenii să participe la administrarea oraşului, să utilizeze pârghiile pe care legea le conferă contribuabililor şi să ceară autorităţii să implementeze anumite proiecte necesare. Şi pentru că dialogul trebuia să înceapă de undeva, m-am gândit să apelez la un segment de public activ care se informează de pe internet şi care este uşor de atras într-o dezbatere de acest tip. Am construit acest site în colaborare cu Fundaţia Ialomiţa 2000 care va fi partenerul meu instituţional în acest proiect. Aici expunem temele şi cerem opinii cetăţenilor pe care le punem apoi într-un document ce va ajunge pe masa administraţiei locale căreia îi vom cere să iniţieze proiecte de hotărâri şi să organizeze dezbateri publice pe temele respective. Inversăm puţin rolurile şi facem noi, din stradă, ceea ce trebuia să facă Primăria.
Prima temă pe care am lansat-o ţine de domeniul măsurilor de ordine publică şi siguranţă. Le-am propus partenerilor mei de dialog să identifice acţiunile pe care Primăria ar trebui să să le întreprindă pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi pentru instituirea unui climat de ordine publică în Urziceni. De asemenea, le-am propus să indice primele trei zone cu grad sporit de infracţionalitate din oraş şi să-şi exprime punctul de vedere în ceea ce priveşte o eventuală măsură de introducere a camerelor de supraveghere în zonele de risc. Răspunsurile din partea cetăţenilor sunt pertinente. Unele vorbesc despre implicarea Poliţiei Comunitare, a Poliţiei Locale, cum se numeşte acum, după reorganizare.
Cât despre temele pe care le voi lansa în discuţie pe site, am deja structurat un portofoliu. Ele vizează toate domeniile constitutive ale infrastructurii pe sectoare publice de dezvoltare. Îmi propun să construiesc un dialog cu cetăţenii pe problematici ce ţin de asistenţa socială, medicală, educaţie, mediu, transporturi, administrarea eficientă a domeniului public, serviciul de ecarisaj, parteneriat public privat, platformă publică pentru mediul de afaceri, sprijin instituţional pentru locuitorii municipiului etc.”
Apel la implicare cetăţenească
„Consider că participarea publică este obligatorie pentru reuşita unei bune administrări a oraşului. Trebuie să aducem cetăţenii lângă noi în Administraţie, nu să punem la care tot soiul de chichiţe, astfel încât să-i descurajăm cât mai rapid să se implice într-un proiect. În acest moment, sistemul participării publice este un domeniu nou la Urziceni. Mai bine zis, municipiul nu are cultura consultării publice şi a iniţiativei cetăţeneşti, în mare parte fiindcă nicio Administraţie de până acum n-a făcut ceva pentru o astfel de construcţie proprie unui management public transparent şi deschis dialogului cu membrii comunităţii. Contează mai puţin acum dacă nu s-a vrut sau dacă nu s-a putut. De-acum înainte măcar, trebuie să ne gândim că beneficiarii actului administrativ sunt locuitorii oraşului, nu cine ştie ce reprezentanţi din conducerea municipiului. Din punctul meu de vedere, mulţumirea unui şef al Administraţiei derivă din mulţumirea cetăţenilor, nu se substituie ei.
Site-ul este un proiect care sper că va fi util atât cetăţenilor cât şi viitorului primar, oricare ar fi, căci îl va ajuta să nu greşească şi să ţină cont de opinia cetăţenilor. Îi aştept să intre pe liviucazan.ro pe toţi cei cărora le pasă de modul în care se construieşte astăzi Urziceniul de mâine.”

2 comentarii

  1. Sa-l puneti cu botul pe labe pe rotofeiul ala de aparea la televizor mai des decat Andreea Marin! Cum cine? Tinel ala care a impartit posturi de conducere la toti lipitorii de afise portocalii!

  2. subscriu Cristiane! Si pe el, si pe animalul ala de la primarie, pe care nu-l mai satura Dumnezeu. Cum iarasi cine? Sava.. Nesatulul! Insa stiu din surse sigure ca e DNA-ul pe el. Si prostul, nu si-a ascuns prea bine urmele…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.