Furnizori neserioşi de lapte în şcolile din Ţăndărei şi Feteşti

0

Furnizorii de lapte în şcolile din Feteşti şi 13 localităţi din zona Ţăndărei s-au dovedit neglijenţi şi au periclitat sănătatea elevilor prin produsele distribuite acestora.
Copiii au sesizat că laptele este amar iar ulteriori, inspectorii sanitar veterinari au constatat că produsul are mai multe semne de neconformitate.
Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa, Mihai Puia, a declarat pentru Radio CAMPUS că situaţia de la Feteşti este aparte şi pentru că laptele furnizat este pasteurizat şi nu UHT, conform standardelor de calitate.
Surprinzător, produsele erau în termenul de garanţie. Doctorul Mihai Puia precizează însă că în cazul laptelui pasteurizat, condiţiile de depozitare prevăd o temperatură de păstrare de la 2 până la 4 grade, cu termen de garanţie câteva zile. Laptele UHT poate fi păstrat timp îndelungat şi la 18 grade Celsius, chiar o perioadă mai mare de o lună. Procesarea excesivă diminuează însă proprietăţile curative ale alimentului.
La Ţăndărei, ofertantul câştigător pentru asigurarea produselor lactate în zona 4 de contractare este S.C DELTALACT S.A Tulcea, cu un contract de 400.500 lei iar la Feteşti, Consiliul Local a încheiat contract cu S.C DORNA S.A din Vatra Dornei, pentru o valoare de 238.000 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.