La structuri noi, tot noi

0
Disensiunile dintre agricultori sunt semnalate ministrului agriculturii de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, printr-o scrisoare deschisă. Asociaţiile profesionale din agricultură sunt dezbinate de diverse structuri asociative, politizate prin reprezentanţi.
Preşedintele LAPAR, Nicolae Sitaru,  notifică în adresa ministerială că structura actuala a Federatiei Naţionale nu respecta principiul reprezentativitatii pentru agricultori, ci cuprinde în majoritate asociatii cu caracter local, unele reprezentate de importanti lideri politici, altele reprezentand ocupatii in afara domeniului agricol, adepti ai politicilor promovate de actualul presedinte.

Neregulile au ieşit la iveală la întrunirea adunării generale, unde delegaţia LAPAR a constatat nerespectarea şi schimbarea statutului Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.
Liga Agricultorii constată că participările la  actiuni si activitati externe s-au rezumat de cele mai multe ori la aceleaşi două-trei persoane, reprezentanţii asociaţiilor afiliate fiind excluşi.
LAPAR solicita conducerii Ministerului Agriculturii responsabilitate in alocarea  fondurilor solicitate de Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli  de la buget, şi justificarea modului de utilizare a acestora.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.