O plimbare de 3 km pentru sănătatea inimii

0

3

Peste 200 de tineri, adulţi şi pensionari au participat azi la „Promenada inimii”, o plimbare organizată pe un traseu de 3 km prin Parcul Mare din Slobozia, cu plecare de la Centrul Cultural UNESCO, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea. „Pentru mine este o provocare. Vreau să văd dacă pot şi să mă distrez. În felul acesta îi încurajăm şi pe cei care au diverse boli. Eu vreau de fapt să petrec mai mult timp în natură, să ieşim din mediul nostru: casă şi calculator. De fapt să ne trezim de dimineaţă nu este o provocare aşa de mare pentru că sunt matinală de felul meu” au spus pline de elan trei dintre participante, membre Interact. Manifestarea a fost iniţiată în urmă cu trei ani şi este ocazionată de săptămâna internaţională a inimii, precizează reprezentantul Clubului Rotary, Mihaela Nourescu: „Promenada este de fapt o modalitate de promovare a mişcării. Propunem un traseu plăcut, prin parcul mare, în jurul Catedralei. Acesta este marcat din 500 în 500 de metri, nu trebuie alergat ci mers la pas, fiecare în ritmul lui, pentru că nu este un maraton şi este o invitaţie la mişcare.”

1Coorganizatori la promenadă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică atrag atenţia asupra importanţei mişcării pentru un stil de viaţă sănătos: „Statistica la nivelul ţării noastre este îngrijorătoare, mortalitatea prin boli cardiovasculare fiind de 35 % în timp ce media în Europa este de 23%.”

La finalul celor 3 mii de paşi, Bianca şi mama ei, Geta Răduţă, au apreciat posibilitatea de a face mişcare, în mod organizat: „Nu-mi propusesem aşa ceva, însă m-au motivat cei din jur şi interesul pentru manifestare. Nu a fost nici greu, nici uşor, dar nu aş fi făcut sub nici o formă traseul dacă eram singură şi chiar mulţumesc pentru această campanie şi dorim mai multe de acest gen. A fost super şi eu aş vrea să-l repet cu prietenele.”2

Promenada inimii s-a încheiat „La ciuperca” din Parcul Mare cu măsurarea tensiunii arteriale şi masaje terapeutice oferite de Como Clinic.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.