Două mandate de deputaţi şi unul de senator, obiectivul liberalilor în Ialomiţa

0

dsc_7164

PNL Ialomiţa şi-a lansat candidaţii pentru parlamentul României în prezenţa lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei, Cristinei Trăilă, preşedinta organizaţiei naţionale de femei şi Răducu Filipescu, preşedintele liberalilor călărăşeni. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi le-a ţinut liberalilor ialomiţeni o lecţie politică, prin care le-a explicat de ce este important ca PNL Ialomiţa să obţină două mandate de deputaţi şi unul de senator: „ Mai uşor puteţi voi, aici, să obţineţi al doilea mandat de deputat, decât să obţin eu trei la Călăraşi. Iar guvernul şi primul ministru pot depinde de un singur mandat, aşa cum două mandate din diaspora, în plus, au făcut diferenţa la formarea Guvernului BOC.  Bătălia e atât de dură încât un singur mandat poate să fie decisiv. Pe un singur mandat să se bazeze guvernul liberal format pe care ni-l dorim. Şi acest mandat de la dumneavoastră poate veni, de la locul doi din lista de deputaţi. Aici e mai uşor, pentru că eu, să scot trei deputaţi, am nevoie de 75 % din voturi, ceea ce e foarte greu. De aceea vă cer în numele tuturor liberalilor să ne daţi deputatul care să facă diferenţa”, a susţinut fostul preşedinte al consiliului Judeţean Călăraşi, candidat pe locul 1 la Senat.

Coordonatorul campaniei electorale a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Falcă, a ţinut un discurs bazat pe „Evanghelia pescuirii minunate” a lui Iisus, care a transformat eşecul în succes: „Votul este o investiţie în viitor. Mergeţi şi spuneţi oamenilor că a venit momentul să aruncaţi mreaja pe partea dreaptă, că atunci Apostolii aşa au primit peşti. Votaţi cu Partidul Naţional Liberal pentru drumul bun şi România Înainte.”

Candidatul PNL la Senat, Cristina Pocora, a vorbit despre reuşitele din mandatul de deputat: modificarea  indemnizaţiei pentru creşterea copilului, creşterea valorii tichetului de masă, taxa de pod de la Feteşti cu acces liber pentru riverani, 1 iunie zi liberă, dublarea alocaţiilor:   „Am avut proiecte de legi, am fost un parlamentar care a vorbit în Parlament, am scris multe proiecte din care o parte au devenit legi, altele nu, dar pentru că m-am zbătut pentru acest amendament, astăzi, alocaţiile pentru copii sunt 84 de lei, ultima oară fusese majorată în 2005. (…) Şi nu ne oprim aici, pentru că, în programul de guvernare al PNL, alocaţiile sunt prevăzute la 200 de lei.”

Amfitrionul manifestării, preşedintele PNL Ialomiţa, i-a îndemnat pe liberalii prezenţi la lansare să mobilizeze electoratul ca să iasă la vot, astfel încât PNL Ialomiţa să depăşească scorul de la alegerile locale: „ Suntem 20 de primari, 4 viceprimari, 262 de consilieri locali şi 10 consilieri judeţeni. Am luat 35.000 de voturi la alegerile locale, pe vot politic, dar le-am luat bucată cu bucată, prin munca noastră, aşa cum vom lua şi la parlamentare 40.0000, tot bucată cu bucată, fără să facem blat cu PSD-ul pentru a primi o funcţie în Parlament. Vrem o Ialomiţă liberală”, a sus însufleţind sala deputatul Tinel Gheorghe, nr.1 pe lista PNL pentru Camera Deputatului. Locul doi la deputaţi este ocupat de Aurelian Ionescu, deputat în funcţie, revenit în PNL după un traseu PC-ALDE.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.