„Pactul european pentru tineri”: bani pentru studii şi integrare pe piaţa muncii!

0

dsc_3610

Partidul Social Democrat a lansat luni seară programul pe care formaţiunea politică îl propune pentru ca tinerii din România să rămână acasă şi să-şi construiască în propria ţară viitorul pe care şi-l doresc. Măsurile au fost enunţate de către Liviu Dragnea în cadrul conferinţei PES de la Palatul Parlamentului, organizată de europarlamentarul Victor Negrescu, în prezenţa liderului socialiştilor europeni, Serghei Stanishev.

„Statisticile sunt extrem de îngrijorătoare şi avem o serie de măsuri susţinute financiar prin programe naţionale şi europene, cum ar fi cursuri de ucenicie pentru învăţarea unei meserii pentru tinerii între 16 şi 24 de ani, stagii pentru experienţă profesională pentru tinerii cu vârste între 20 şi 24 de ani, integrarea pe piaţa muncii, cu tranziţia de la şcoală la muncă prin transformarea internshipurilor în contracte de muncă”, sunt câteva dintre punctele enunţate de liderul social democrat.

În cadrul evenimentului politic, PSD a prezentat tinerii pe care îi propune de pe locuri eligibile pentru accederea în Parlament. Dintre cei 40 de candidaţi propuşi de organizaţiile de tineret din ţară, Andrei Pop este cel mai tânăr, preocupat de o economie competitivă şi reducerea diferenţelor dintre urban şi rural: „Micro-industrializarea ar putea reduce discrepanţele majore de la acest moment. Eu cred în satul românesc şi în tradiţia autentică a ţăranului român. De asemenea, mediul de afaceri trebuie încurajat. Sunt multe măsuri şi avem nevoie de coerenţă astfel încât oamenii de afaceri să poată lucra competitiv, într-o piaţă corectă”.

În a doua parte a întâlnirii au fost organizate ateliere de discuţii cu tinerii social democraţi din administraţie. Organizaţia Ialomiţa a fost reprezentată de primarul Adrian Mocioniu, în opinia căruia o soluţie pentru tineri o reprezintă micro-fermele: „ Trebuie să facem diferenţa între agricultura de subzistenţă şi cea de performanţă. Din păcate, zootehnia, unde aveam o tradiţie bună, a fost greu încercată în ultimii ani. Dar programul pentru agricultură este ofertant şi este important ca tinerii care lucrează acum în străinătate pe posturi sub nivelul lor de pregătire să se întoarcă acasă. Încurajarea micro-fermelor, cu activitate performantă, este soluţia pentru judeţul nostru”.

Oprirea exodului tinerilor este o primă urgenţă pentru PSD, iar europarlamentarii care au participat la eveniment au susţinut că România poate deveni un stat puternic şi ofertant pentru locuitorii săi prin implicarea şi efortul tinerilor de a construi ţara aşa cum şi-o doresc.

dsc_3717dsc_3524dsc_3488dsc_3698dsc_3805dsc_3786dsc_3681dsc_3708

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.